x

TEOG Tercih Süresi Uzatıldı. 29 Temmuz'a Kadar Uzaltıldı. TEOG Tercihi Nasıl Yapılır ?

 

MEB TEOG tercih süresi ile ilgili flaş bir karar aldı. 25 Temmuz'da sona ermesi beklenen TEOG tercihleri 29 Temmuz tarihine kadar uzatıldı. Peki TEOG tercih işlemleri nasıl yapılır?

 

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sistemi kapsamında 25 Temmuz'da sona erecek lise tercih başvuruları, 29 Temmuz'a uzatıldı. Bakanlık, terör örgütü FETÖ'nün darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler nedeniyle, 2016 Ortaöğretim Kurumları Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu'nda yer alan takvimde değişikliğe gitti.     

 

 

Buna göre, TEOG kapsamında 15 Temmuz'da başlayan ve 25 Temmuz'da sona ereceği duyurulan tercih başvuruları, 29 Temmuz'a uzatıldı. Tercih işlemleri tamamlandıktan sonra 8 Ağustos'ta sona erecek yerleştirme sonuçlarının ilan tarihi ise 12 Ağustos'a çekildi.     

 

 

Yeni takvime göre, boş kontenjanlar 15 Ağustos'ta ilan edilecek. Yerleştirmeye esas 1. nakil tercih başvuruları, 15-19 Ağustos, ikinci nakil başvuruları 22-26 Ağustos'ta, 3. nakil başvuruları 29 Ağustos-2 Eylül tarihlerinde yapılacak.     

 

 

Uzmanlar, “Ne kadar iyi puan alırsanız alın, tercih hatası her şeyi değiştirebilir” diyerek, adayları bu süreçte dikkat etmeleri gerekenler konusunda uyarıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ise tercihlerin sorunsuz ve doğru yapılabilmesi için kılavuz hazırladı. “Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu Sıkça Sorulan Sorular” başlığı altında, 44 soru ve cevap yer alıyor. 

 

MÜDÜRLÜK ONAYLAYACAK

 

Tercihler mutlaka herhangi bir okul müdürlüğünden elektronik ortamda onaylatılacak. Onaylama işlemi yapıldığı anda tercih işlemi tamamlanacak. Aksi takdirde öğrenci tercih yapmamış sayılacak. Onaylanan tercih formunun iki nüshası alınarak okul müdürlüğü yetkilisi ile veli tarafından imzalanacak, biri okulda, diğeri velide kalacak. Onaylama bitince düzeltme yapılamayacak.

 

EN FAZLA 25 OKUL SEÇİLECEK

 

Öğrenciler, en fazla 25 okul tercihinde bulunabilecek. Liste oluşturulurken okulların tercih kodları, öğrencinin yüzdelik dilimi, okulların kontenjan tablolarındaki yüzdelik dilimi, yerleştirmeye esas puanın dikkate alınması ve özellikle okulların kontenjan durumları ve tanıtım bilgilerinin incelemesi gerekecek.

 

TEOG TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

 

8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan öğrenciler, TEOG yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.  Tercih işlemi öğrenci/veli tarafından bireysel olarak https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul ile imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ortaokul ile imam hatip ortaokulu müdürlüklerine onaylatılacaktır.

 

Elektronik ortamda onaylanan “Yerleştirme Tercih Ön Çalışma Formu” nun çıktısı alınarakokul müdürlüğü ile veli tarafından imzalandıktan sonra aslı okulda saklanacak ve bir nüshası imza karşılığı veliye verilecektir.

Anahtar Kelimelerteog tercih teog
Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım