x

TEOG Sınavının Amacı Nedir? TEOG Kılavuzu

TEOG Sınavının Amacı Nedir?

 

İlkokuldan beri girmiş olduğunuz sınavların farklı amaçları vardır. Bunlar sizin bilgi, beceri ve tutumlarınızı ölçmeye yarayan değerlendirme formlarıdır. Bu sınavlardan biri de TEOG sınavı, hem merkezi hem de okullarda yapılan yazılı sınavlar olarak ölçmeye alınan iki kriteri bulunmaktadır. Merkezi yapılan ortak sınavlar TEOG başarı puanını %70 etkiler iken okullarda yapılan yazılı sınavları %30 ölçmeye etki etmektedir.

 

TEOG sınavı ile ortaöğretime geçecek öğrencilerin başarı sıraları belirlenerek, almış oldukları puanları neticesinde TEOG yerleştirme işlemi gerçekleştirilir.

 

TEOG Sınav Sistemi Nasıldır?

 

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG), T.C. İnkılap Tarihi Ve Atatürkçülük, Matematik, Fen ve Teknoloji, Türkçe, Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil derslerini içine alan Türkiye Genelindeki tüm 8.sınıf öğrencilerini yakındıran ilgilendiren bir sisteme sahiptir. TEOG sistemi, %70 oran ile yapılan ortak sınavlardan alınan puanlardan oluşurken %30 ise okullarda yapılan yazılı sınavlar baz alınarak hesaplanır. Bu hesaplanan genel puana TEOG başarı puanı denir. Bu başarı puanına göre başarı sırası belirlenerek TEOG tercih işlemlerine geçilir.

 

TEOG ile öğrenciler bir yıl boyunca belirtilen 6 dersten birinci dönem ve ikinci dönem 12 adet sınava tabii olurlar. Birinci dönem 6 adet sınav, ikinci dönem ise 6 adet sınava girerler. Bu derslerden 3 sınav olanlarında 2 ortak sınav, 2 yazılısı olanlarında ise 1 ortak sınav yapılmaktadır. TEOG sınavı hakkında bilinmesi gereken önemli bilgilendirmelerden bir tanesi de okul puanının öneminin anlaşılmasıdır. Okul puanları, TEOG başarı puanını %30 gibi büyük bir oranla etkilemektedir. İlk sınavı kötü sonuçlanan öğrencilerin umudunu kesmemeleri ve ilk sınavı iyi geçenlerin de okul yazılılarına daha bir önem vermesi amaçlanmaktadır. Ortak sınav sonuçlarınız ne olursa olsun okul notunuzu yükseltmelisiniz.

 

Sınavlardan önce açıklanan TEOG tercih kılavuzu ile öğrencilere gerekli bilgilendirme ayrıntılı olarak yapılır. Veliler de bu kılavuzları okuyarak sınav sistemi hakkında açık ve net bir bilgilendirmeye ulaşabilirler. Veliler 8.sınıfa giden çocuklarına, bir yıl boyunca motivasyonunu artıracak etkinlikler de bulunarak, çocuklarının zamanlarını etkin yönetmesini ve başarıya ulaşmasını sağlayabilirler.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım