x

TEOG SINAVINDA BAHÇEŞEHİR KOLEJİNİN BAŞARISI

Bahçeşehir Koleji'nin TEOG Başarısı

 

Bahçeşehir Okulları öğrencileri her sene olduğu gibi 2016 yılında da 1. ve 2. TEOG sınavlarındaki başarılarıyla göz doldurdu. Bahçeşehir Okullarıdan 197 öğrenci TEOG sınavlarında tüm sorulara doğru yanıt verdi. İl sıralamalarında da en tepede yer alan öğrenciler, her yıl artarak süren başarılarına bir yenisini ekledi.

 

BAHÇEŞEHİR KOLEJİNİN TEOG BAŞARISI BİR TESADÜF DEĞİL

 

Bahçeşehir Kolejinde uygulanan Ulusal Sınavlara Hazırlık Sistemi, TEOG sınavında Bahçeşehir Okullarının başarısının temelini oluşturuyor. Ulusal Sınavlara Hazırlık Sistemi, 5’inci sınıftan itibaren uygulanan deneme sınavlarıyla öğrencilerin TEOG sınav sisteminde soru çözme alışkanlıklarını geliştirmeyi hedefliyor. 5., 6. ve 7’inci sınıftaki öğrenciler, her Pazartesi günü, TMD (Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) ve bir sonraki hafta FİS (Fen, İngilizce, Sosyal Bilgiler) derslerinden deneme sınavlarına giriyor. 8’inci sınıf öğrencileri için de Cumartesi günleri de eğitim devam ediyor. Cuma günü TMD, Cumartesi günleri FİS sınavına giren öğrencilerin, ulusal TEOG sınavlardaki soru çözme sistemini özümsemeleri sağlanıyor. Cumartesi günleri sınav sonrası öğretmenleriyle birlikte TMD ve FİS sorularının çözümlerini yapan öğrenciler, eksik oldukları konularda fikir sahibi oluyor.

 

HER HAFTA BİR ULUSAL SINAV

 

Bahçeşehir Okullarında uygulanan bu sistemle sınavlar tüm Türkiye’deki tüm Bahçeşehir Koleji kampüslerinde eş zamanlı olarak yapılıyor ve aynı şekilde değerlendiriliyor. Böylece öğrenciler her hafta gerçeğe yakın bir TEOG sınav deneyimi yaşayabiliyor.

 

Ulusal Sınavlara Hazırlık Sistemi ile sınav sistemine uyum kadar öğrencilerin eksikliklerinin doğru zamanda tespit edilerek telafi edilmesi de amaçlanıyor. Değerlendirilen deneme sınav sonuçları öğretmenler tarafından analiz ediliyor ve öğrencilerin eksik olduğu kazanımların telafi edilmesi sağlanıyor. Kazanım ve konu eksikliği, dikkat ve okuma hatası, psikolojik sorun olarak üç yönlü incelenen sonuçların ardından telafi çalışmasında, etüt, dikkat ve rehberlik çalışması planlanarak hayata geçiriliyor.

 

 

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım