x

TEOG Sınav Tarihleri

TEOG Sınav Tarihleri Ne Zaman ?

 

Binlerce öğrencinin hayalindeki liseye girebilmek için katılacağı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavına (TEOG) sayılı günler kaldı. 1. dönem TEOG sınavına 12 gün kalmasıyla birlikte öğrenciler ve veliler de kaygılar arttı.

 

TEOG sınav tarihleri açıklandı. TEOG sınavının ilki 23-24 Kasımda yapılacak ve öğrenciler ilk gün; Türkçe, Matematik, Din Kültürü ikinci gün ise;  Fen Bilgisi, TC İnkılap Tarihi ve Yabancı Dil sınavlarını olacaklar. Velilerin en çok sorduğu sorulardan biri olan mazeret sınavları ise 17-18 Aralıkta yapılacak ve yanlış cevaplar doğru sayısını etkilemeyecek.

 

Teog Sınav Tarihleri

 

TEOG sınav tarihlerinin ilki 23-24 Kasımda yapılacak. Mazeret sınavları ise 17-18 Aralıkta yapılacak ve yanlış cevaplar doğru sayısını etkilemeyecek.

 

Teog sınav tarihlerine sayılı günler kala öğrenciler ne yapmalılar?

 

TEOG sınavında çıkacak konular gözden geçirilmeli ve eksik konular varsa tamamlanmalı. Öğrenciler bu süreçte, geçen senelerde çıkmış soruları ve farklı yayınların denemelerini çözerek kendisinin hangi konuda eksik olduğunun analizini yapmalı. Öğrenciler rutin yaşamına devam etmeli ve ani değişikler yapmamalı. Mesela; diyet yapılmamalı, uyku saatinden  daha geç uyumamalı , uyku düzenini bozacak kahve, çay aşırı tüketilmemeli. Herşey sıradan bir günmüş gibi yaşanmalı.

 

Sınav gününün yaklaşmasıyla birlikte öğrecilerde korku, kaygı artacaktır. Bu süreçte, velilere önemli sorumluluk düşmektedir. Veliler, sınavı hatırlatacak konuşmalar yapmamalı. Onları motive etmeli ve her şartta sevgilerini çocuklarına göstermelidir. Çocuklarının enerjisini düşürücek olumsuz mekan ve insanlardan da uzak tutmalıdır.

 

Öğrenciler TEOG sınav tarihi gününde neler yapmalılar?

 

Sınav saatinden 2 saat önce uyanmalı ve kahvaltı yapmalılar. Kahvaltıda ağır veya uykuyu getirecek (süt ürünleri) yiyecekler yenmemeli. En geç 08.30 da okulda olunmalı. En önemlisi öğenciler kendilerine güvenmeli. Sınav başlamadan endişeyi azaltmak için dönem boyunca ne kadar çalıştıklarını ve başarabilceklerini düşününmeli. Sınavın başlamasıyla birlikte kontrol ve güç artık sizde.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım