x

TEOG Yerine Hangi Sistem Gelecek

TEOG Yerine Hangi Sistem Gelecek?

 

Bildiğiniz gibi ülkemiz genelinde ortak olarak yapılan TEOG sınavı birçok dersi kapsamaktadır ve 3 gün sürmektedir. 100 puan üzerinden değerlendirilen öğrenciler merkezi ortak sınav puanını 700 üzerinden hesaplamalıdırlar. Ayrıca sınıf ortalamaları da bu sınav dahilinde önemli olup liseye giriş için belli bir oranı kapsamaktadır.

 

TEOG Yerine Hangi Sistem Gelecek?

 

2018 TEOG Sınavı Nasıl Yapılacak?

 

2017 – 2018 eğitim öğretim dönemi başlarken birçok veli, öğrenci ve uzman tarafından doğru bulunmayan TEOG sisteminin kalkmasına karar verilmiştir. Cumhurbaşkanı’nın TEOG sınavının kaldırılmasına yönelik sözleri ile birlikte TEOG yerine yeni bir seçme ve yerleştirme sisteminin geleceği kesinleşti. Yani öğrenciler 2018 yılında TEOG sınavına girmeyecekler. TEOG yerine 3 farklı alternatiften bahsediliyor. 

 

TEOG Yerine Sistem

 

TEOG Yerine Düşünülen Alternatifler

 

TEOG yerine Alternatifler

 

Hem öğrenciler hem de veliler tarafından merakla beklenen tek soru TEOG olmadığı zaman nasıl bir sistemin liseye giriş için uygulanacağıdır. Birçok söylenti ve öngörü sunulsa da henüz kesin bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak 8 yıldaki başarı performans notları ve okuldaki sınav notları esas alınarak sosyal ve kültürel faaliyetler de öğrencilere ek puan getirerek belli bir lise tercihi yapılması hükümetin genel düşüncesi olmaktadır. MEB ile birlikte yürütülen bu çalışmalar öncelikle yeni modeller halinde Cumhurbaşkanı’na sunulacak ve ardından kamuoyu ile paylaşılacaktır.

 

 

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım