x

TEOG’ da Başarılı Olmanın 5 Yolu!

TEOG’ da Başarılı Olmanın 5 Yolu

 

Her yıl ortalama 1 milyon öğrenci liseye geçmek için Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş(TEOG) sınavına giriyor. Her sınavda olduğu gibi TEOG’ da başarılı olmak için de çeşitli püf noktaları bulunuyor. Öncelikle sistem gerektiren bir TEOG hazırlık programı yapmak ve aynı zamanda düzenli çalışmak bunların başlarında geliyor! İşte sizlere başarmak için 5 ana yol.

 

1.Dersi Derste Öğrenmeye Çalışın

 

Bunun için derslere gitmeden önce ön hazırlık yapmak çok önemlidir. Böylece ders öncesi, işlenecek konular hakkında bir fikir edinmiş olursunuz, bu da sizi derste daha dikkatli dinlemeye ve anlamaya teşvik eder.

Bir diğer konu ise, anlamadığınız bir konu olduğu zaman sorunuzu ertelemek yerine, ilk fırsatta öğretmeninize ya da bilen birine sormanızdır.

 

2. Eve Gidince Tekrar Şart

 

Gün bitiminde eve gittiğinizde, hazır bilgileriniz tazeyken gün içinde öğrendiklerinize göz gezdirmekte fayda var. Bu yöntem hem bilgiyi daha iyi pekiştirmenizi sağlarken, hem de anlamadığınız bir yer olup olmadığını son kez gözden geçirmenizi sağlar.

Bunun yanı sıra haftalık olarak yapacağınız tekrarlarda öğrendiklerinizi unutmamak adına iyi bir çalışma olacaktır. Bu tekrarlar bilgilerinizin kalıcı olmasını sağlayacaktır.

 

3.Soru Çözün

 

Derslerde işlediğiniz konuları tekrar ettikten ve iyice anladıktan sonra, öğrendiğiniz konularla ilgili hazırlanmış TEOG testleri alarak bol bol soru çözmek hem konunun mantığını daha iyi anlamanıza yardımcı olur, hem de konuya farklı açılardan bakmanızı sağlayarak birçok yönden daha da iyi pekiştirmenize faydası olacaktır.

 

4.Hedefinizi Belirleyin

 

Sınavda başarılı olmak için kararlı olmak ve her şeyden önce kendinize bir hedef belirlemek şart. Hedef belirlemek size büyük bir motivasyon sağlar. Bu şekilde derslerinize daha çok konsantre olabilirsiniz.

 

5.Asla Pes Etmeyin

 

Yanlış yaptığınız sorularda enerjinizi kaybetmeyin. Aksine her yaptığınız yanlış sorunun doğrusunu öğrenmek için çaba harcamanız ve daha azimli olmanız sizi bir adım öne taşıyacaktır. Soru ile ilgili konuyu tekrar edin. Eğer tekrar ettiğiniz ve araştırdığınız halde doğru çözüme ulaşamıyorsanız öğretmeninize sormaktan çekinmeyin.

TEOG sınavına hazırlık kılavuzu olabilecek bu adımlara uyduğunuz takdirde başarılı olmanız kaçınılmaz olacaktır.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım