x

Sosyal Bilimler Bölümünde Hangi Meslekler Bulunuyor?

Lisede ve Üniversitede Sosyal Bilimler

 

Her zaman her yerde karşımıza çıkan tabirdir, yeteneklerinize uyan meslekleri tercih edin ya da yeteneklerinize uyan bölümleri tercih edin. Aslında bu yargı, lisede karşımıza çıkan bölüm tercihlerinin bir yansımasıdır. Herkesin kendi yeteneklerine uygun olan, başarılı olduğu alanı tercih etmesi onun hem lise hem de üniversite yaşamından zevk alarak başarılı olması sonucuna götürür. Ancak bazı durumlarda ise kişi lisede başarılı olmadığı bir alan bile olsa, o alanı tercih eder. Çünkü o alandan seçim yapabileceği bir mesleği tercih etmek istemektedir. Bu nedenle lisede bölüm tercihi çok önemlidir.

 

sosyal bilimler

 

Sizlere bu yazımızda sosyal bilimler mezunu hangi bölümleri tercih edebilir sorusunun cevabını açıklayalım. Ama öncesinde sosyal bilimler okuyanların ağırlıklı olarak gördükleri eğitimlere değinelim.

 

Lisede Sosyal Bilimler (Sözel Bölüm)

 

Lisede sosyal bilimler, aynı zamanda sözel bölüm olarak da geçmektedir. Sosyal bilimler alanını tercih ettiğiniz takdirde ağırlıklı olarak tarih, coğrafya, edebiyat, dil ve anlatım gibi branşların eğitimini alırsınız. Eğer, matematik ya da fen bilimleri alanında yetenekli iseniz bu bölümü tercih etmemeniz önerilmektedir.

 

Lisede Sözel Bölüm

 

Üniversitede Sosyal Bilimler

 

Sosyal bilimler bölümündeki meslekler oldukça kısıtlı olduğu için tercih edebileceğiniz çok fazla alan da yoktur. Ancak, bu bölümün tutkunları için zaten farklı alanlara da ihtiyaç yoktur. Bu bölümün mezunları, sosyal bilimler alanındaki branşlara ait edebiyat fakülteleri ya da eğitim fakültelerini, uluslararası ilişkiler, radyo televizyon ve sinema, psikoloji, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin bölümlerini okuyabilmektedirler.

 

 

Yukarıda belirttiğimiz gibi sosyal bilimler meslekleri nelerdir diyenler için açıklamaya çalıştık. Burada dikkat edilmesi gereken husus, sizin sosyal bilimlere ilgi duyup duymadığınızdır. İlgi duymuyorsanız eğer, tercihleri ne kadar fazla olursa olsun sizin için cazip olmayacaktır. Ancak, sosyal bilimleri tercih edenlerin bir avantajlı yönü vardır ki tercih yapılabilecek alan sayısı az olduğu için sosyal bilimler alanı tercih edildikten sonra neredeyse üniversitedeki meslek tercihiniz de netlik kazanmaya başlayacaktır. Yani, başından hedefinizi bilip o hedefe doğru yol almaya başlamış olacaksınız ki başarı da zaten belirli bir hedefe yönelme ile gelir.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım