x

Özel Okulları Birbirinden Ayıran Özellikler Nelerdir?

Özel Okulları Birbirinden Ayıran Özellikler Nelerdir?

 

Eğitim-Öğretim hayatı bireylere; toplum da yer etmelerini, davranış biçemlerini, yaşadıkları toplumdaki sorumluluklarını, hayat boyu öğrenmeyi ve yaşadıkları topluma faydalı insan yetiştirmeyi amaç edinen bir sistemler bütünüdür. Eğitim, bir süreç boyunca ve yaşantı sonucunda bireylerde oluşan davranış değişikliğini sağlamaktadır. Öğretim ise eğitim süreci boyunca bireylere kazandırılan bilgiler bütünüdür. Okullar, devletimizde eğitim-öğretim vermekle yükümlü olan kurumlardan biridir. Devlet tarafından açılan okullar olduğu gibi özel sektördeki kuruluşlar tarafından kurulan okullar da bulunmaktadır.

 

Özel okullar, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak eğitim-öğretim vermektedirler. Devlet tarafından denetleme işlemleri yapılarak eğitim-öğretim sürecine devam etmektedirler. Bakanlığın belirlediği müfredata uymak zorunda oldukları gibi ek dersler, ek hizmetler ve aktiviteler de ise bağımsız olarak hareket edebilmektedirler. Ayrıca özel okullar da eğitim-öğretim fiziki şartlar ve atmosferleri ile birbirlerinden farklılık gösterebilmektedir.

 

Özel Okullar Başarı Puanını Etkiler mi?

 

Özel okullar yapısı itibariyle tamamen öğrenciye odaklı, öğrencilerin gelişimlerinin ön planda olması nedeni ile gerekli altyapı ve bütçe sağlanarak oluşturuldukları için öğrencilerin başarı puanlarında da artış gösterebilmektedirler. Öğrencilere özel okullar da verilen etüt dersleri ve gerekli çalışma ortamları ile okullarda verilen derslerde başarı puanının önemi öğrencilere belirtilir. Öğrenciler, özel okul ortamında kendilerini daha rahat ve özgür hissedebilmektedir.

 

Kendilerini ifade ettiklerin de bunun bir sorun yaratmayacağı bilincinde oldukları için aktivitelere karşı da daha özenle katılabilmektedirler. Özel okulların kalabalık sınıfları olmaması nedeni ile aileler de öğretmenlerden daha fazla bilgi alabilmekte ve eşgüdümlü bir şekilde öğrencileri teşvik edebilmektedirler. Sınav stresini azaltan bu faktörler ile öğrenci başarısı da kaçınılmaz olmaktadır.

 

Özel Okulların Avantajları

 

Özel okulların en büyük avantajlarından birisi de yabancı dilde eğitim olup erken yaşlarda verilen dil eğitimi ile yabancı dilleri çocuklar daha iyi öğrenebilmekteler. Ülkemizde yabancı dilde eğitimin önemi bilinmekte ve bu eğitimi verecek kaliteli okullar tercih edilmektedir. Yabancı eğitim ile beraber resim, müzik, bilgisayar gibi öğrencilerin ilgi ve becerilerine hitap eden derslerin de alanında uzman öğretmenler ile verilmesi çocukların gelişimini büyük oranlarda etkilemektedir.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım