x

Özel Okullar Teşvik Puanlaması

Özel Okul Teşvik Puanlaması Nasıl Yapılıyor ?

 

Çocuğunun eğitimini özel okullara devam ettirmek isteyen velilere yönelik olarak uygulanan özel okul teşvik desteği devlet tarafından koordine edilmektedir. Bu durumda teşvik puanı nedir denildiğinde, özel okul masrafları ortadan kaldırılmakta ve özel okullarda verilen eğitim imkanlarına kavuşalabilmektedir. Sağlanan bu destek ilk defa geçtiğimiz yıl uygulandı ve çok sayıda başvuru gerçekleştirildi. Bu eğitim öğretim desteğinden faydalanabilmek için ise belirli bir teşvik puanına sahip olunması gerekmektedir.

 

 

Özel Okul Teşvik Şartları

 

Geçtiğimiz sene bu desteğin verilmesi için uygulanan teşvik şartları bu sene güncellendi ve teşvik alabilecek olan öğrencilerin taşımaları gereken şartlar da farklılaştırıldı. Oluşturulan yeni puan tablosuna göre belirlenen kriterlere farklı puan uygulaması yapıldı. Bu puanlamayı şu şekilde sıralayabiliriz;

 

Öğrencinin Başarısı

 

Bir önceki yılda öğrencinin elde ettiği başarı durumu , ulusal düzeyde yapılan yarışmalarda aldığı başarı (70 puan), uluslararası olimpiyatlarda temsil etmesi (50 puan), il genelinde yapılan yarışmalarda alınan başarı (40 puan).

 

Ailenin Aylık Toplam Geliri

 

5.000 TL’den az ise (350 puan), 5.001-6.500 TL arası ise (250 puan), 6.501-8.000 TL arası ise (200 puan), 8.001-9.500 TL arası ise (150 puan), 9.501-11.000 TL arası ise (100 puan), 11.001-12.500 TL arası ise (50 puan), 12.501 TL ve daha fazla ise (20 puan) gelir durumuna göre puan verilecektir.

 

Ailede Öğrenim Gören Diğer Çocuklar

 

Yok ise (0 puan), her bir okul öncesi ve ilköğretim öğrencisi için (En fazla 3 kardeş ve her biri için 20 puan), her bir ortaöğretim ve lise öğrencisi için (en fazla 3 kardeş ve her biri için 20 puan), her bir üniversite öğrencisi için (en fazla üç kardeş ve her biri için 40 puan) ayrı puanlama yapılacaktır.

 

 

Anne ve Babanın Durumu

 

Annenin babanın vefat etmiş olma durumu veya öğrencinin yüzde 50 ve üzeri oranda engelli durumda olmasında (50 puan), vazife hayatını kaybetmiş MEB personeli çocuğu ise (70 puan), alınmış olan disiplin cezaları (-100 puan) gibi şartların tamamı ile puanlama yapılarak sonuca göre özel okul devlet desteği verilecektir.

 

Özel okul teşvik uygulaması sonucunda yerleştirmeler tamamlandıktan ve teşvikler sağlandıktan sonra ek kontenjan imkanı da sunulabilmektedir.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım