x

Özel Okul Tercihlerinde Yabancı Dilin Önemi

Bu yazımızda sizlere “yabancı liseler taban puanları 2017 yılında nasıl şekillendi?” sorusuna yanıt vermeye çalışacağız.

Robert Lisesi Öğrencinin Okul Notlarını Önemsemiyor

Okul öğrencinin TEOG sınavında sorulan Türkçe, Matematik, Fen, İnkılap Tarihi derslerinden aldığı sonuçlara bakıyor. Okula kendine göre bir puan hesaplaması vardır. Bu hesaplamada birinci sömestr sınavları %30, ikinci sömestr ise %70 etkilidir. Bu da demek oluyor ki Robert’te okumak isteyen bir öğrenci 2. TEOG sınavında daha başarılı olmak zorundadır. Türkçe-Matematik katsayıları 3, Fen-Tarih ise 2’dir. Tam puan 1000 olan hesaplamada okulun TEOG 2017’de taban puanı 995.5’tir.

Fransız Okullarında Formül Aynı

Türkiye’de bulunan Fransız liseleri, öğrencilerin TEOG’ta Türkçe, Tarih, Matematik ve Fen derslerinden aldıkları neticelere bakmaktadır. Her iki sömestr sınavlarının hesaplamaya etkisi yarı yarıyadır. Türkçe dersinin katsayısı 3, diğer derslerinse 2’dir. Dört tanesi İstanbul, bir tanesi İzmir’de bulunan Notre Dame De Sion, St. Michel, Sainte Pulcherie, St. Benoit, St. Joseph ve İzmir St. Joseph Liseleri’nin sırasıyla taban puanları 870, 840, 855, 860, 880 ve 800 puandır. Tam puan 900’dür.

Alman Lisesi için Yabancı Dil Şart!

Fen, Matematik, Türkçe’nin yanı sıra öğrencinin Yabancı Dil dersinin de TEOG sınav sonucu önemlidir. Hesaplamada her iki dönemin TEOG testi sonuçları yarı yarıya etkilidir. Öğrencini okul notuna bakılmıyor. Bu sene Alman Lisesi’nin taban puanı 900 tam puan üzerinden 890 olarak şekillendi.

Amerikan Kolejlerinde Standart Hesaplama Formülü

Amerikan Kolejlerinde standart bir hesaplama formülü işlemektedir. Hesaplamaya Türkçe, Matematik, Fen ve Tarih dersleri katılır. Tüm derslerin katsayıları ise eşit. Bu hesaplamada iki sömestrde yapılan TEOG sınav sonuçlarının toplamının yarısı alınır. Üsküdar, İzmir ve Tarsus Amerikan Kolejlerinin sırasıyla taban puanları 400 üzerinde 392.5, 380 ve 365’tir.

İtalyanlar içinse YEP Önemli

İtalyan Liseleri TEOG’da yapılan tüm sınavları göz önünde tutarlar. Öğrencinin okul notları da önemlidir ve Yerleştirme Esas Puanı (YEP) dikkate alınır. Özel İtalyan Lisesi, G. Galilei Lisesi ve S. Georg Avusturya Lisesinin taban puanları bu hepsinde aynı, 480 puandır.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım