x

Özel okul seçiminde dikkat edilmesi gereken konular

Özel Okul Seçimi
 

Bilgiye verilen değerin her şeyin önüne geçtiği bir zamanda, özel okul seçimi yapmak, giderek güçleşiyor. ERA Koleji Kurumsal İletişim ve Marka Direktörü Gülçin Aşkın Çetin, aylar öncesinden okul araştırmaya başlayan velilere seçim yapmalarını kolaylaştıracak önerilerde bulundu.

 

Bilgi çağına sahip oldukları en değerli varlıklar olan çocuklarını iyi hazırlamak isteyen ailelerin, özel okul seçimi konusunda kararsızlık yaşamaları doğal karşılanmalı. Son yıllarda teknolojideki hızlı gelişime paralel olarak çocukların gelişim ve büyüme şartlarının da değişmesi, doğal olarak eğitim kurumlarının yenilenmesini ve farklılaşması gerektirirken, çocuklarına özel okul, kolej seçecek ebeveynler de bu farklılaşan eğitim kurumları arasında seçim yapmakta güçlük çekebiliyor.

 

Özel okul seçiminde dikkat edilmesi gereken konular ;

 

1) Özel Okul Çocuğu Her Yönden Geliştirmeli

Bu tablo içinde, Z Kuşağının okul seçiminde dikkat edilmesi gereken başlıca kriterler, özel okul yaşamının çok yönlü olması yani öğrencilerin kendilerini geliştirmesi için oluşturulmuş fırsatların çokluğu; öğrenim sürecinde odaklanma, dikkat, akıl yürütme, karar verme, işitsel beceriler, görsel beceriler, psiko-motor beceriler ve sosyal-duygusal becerilerin geliştirilmesine verilen önem; fiziksel gelişimde öğrencilerin bireysel gelişimine uygun beslenme ve spor programları; yaratıcı düşünme becerisi, eleştirel düşünme becerisi, sosyal gelişim ve takım çalışması yeteneği, kendine güven duyma, iletişim, ikna ve karar verme becerilerini kazandıracak sosyal bir ortamın varlığı olmalı.

 

2) Teknoloji

Çocuklarımız, teknoloji odaklı bir bilgi çağına hazırlanıyor. Dolayısıyla öğrenciler için seçilecek özel okulların bu teknolojik altyapıya sahip olması lazım. Kullanılan eğitim sistemi, teknolojik altyapı, mimari olarak eğitime uygunluk, okul seçiminde dikkat edilmesi gereken faktörlerdir.

 

3) Yabancı Dil Eğitimi

Her geçen gün globalleşen dünyada, yabancı dil eğitimde, uluslar arası geçerliliği olan metotlar ve sınavlara hazırlık önemsenmesi gereken bir konudur. Yurt dışı ile teması geliştiren kültürel alışverişler, seyahatler ve yaşama çağdaş bir yaklaşım, öncelikle iyi yabancı dil eğitimini gerektirir. Bu, en çok önemsenmesi gereken kriterlerin başında gelmektedir.

 

4) Eğitim Kadrosu

Teknoloji ile birlikte eğitimcinin rolü değişse de bugün bile eğitim, öğretmenle birlikte ele alınmalıdır. Bu anlamda eğitim kurumu seçerken, öğretmen kadrosunun genç, dinamik kendini geliştirmeye açık olması gerektiğini belirtmek gerek.

 

5) Ulaşılabilir Mesafe

Başta İstanbul olmak üzere, ulaşımın pek kolay olmadığı büyük şehirlerde, öğrencilere olabildiğince uygun mesafede okulların seçilmesi de önem taşımaktadır.

 

6) Aile Bütçesi, Özel Okul Fiyatları

Özel bir eğitimden bahsettiğimizde, her ailenin kendi bütçesine göre seçim yapacağı da tartışılmaz bir gerçektir. Bu nedenle özel okul fiyatlarının önemli bir kriter olduğunu kabul etmemiz gerekir. Aileler, gereksiz harcamalardan fedakarlık yapmayı düşünebilirler ama bütçelerini çok aşmayacak şekilde hareket etmeleri, faydalı olacaktır.

 

7) Öğrencinin Görüşü

Bütün bu noktalar gözden geçirildikten sonra, güvenli sınıflar, keyifli bir mimari, mutluluk veren bir okulun önemli kriterleri olarak öne çıkar. Özellikle küçük yaştakiler için okul, önce sevgi dolu, güvenli bir yuva olmalıdır. Son olarak mutlaka hatırlatmak istediğimiz bir nokta daha var: Bir öğrencinin okulunu sevmesi, başarısını etkileyeceğinden, okulları, çocuğunuzla birlikte gezin ve öğrencinin seveceği okula öncelik verin.

 

 

 

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım