x

Özel Okul Mu Devlet Okulu Mu

Özel Okul Mu Devlet Okulu Mu?


Özel okullar seçilmiş öğretmenlerden oluşan kadrosu ve son teknoloji eğitim araç ve gereçleriyle çocuklara istenilen eğitimi sağlamanın en etkili ve kısa yoludur. Devlet okulları ise bir ülkede yaşayan çocukların temel eğitim hakkını veren kurumlardır.

Bu eğitimin karşılığında para alınmaz. Birçok durumda devlet okullarının imkanları özel okullara göre kısıtlıdır. Ancak unutulmamalıdır ki, her özel okul devlet okulundan daha iyi olacak değildir.

 

Müfredat & Özel İlgi

 

Bu nedenle çocuğunuzu bir özele okula vermeye karar vermişseniz, iyi araştırmanız ve çevrenizdeki özel okullar konusunda bilgi sahibi olmanız gerekir. Özel okullarda okutulan müfredat devlet okullarında okutulanla aynı olmakla beraber, her özel okulun ek olarak okuttuğu bir müfredat da vardır. Özel okul ile devlet okul arasındaki ayrımlardan birisi de öğrenciye gösterilen ilgide yatar. Özel okullarda öğrencilerle daha yakından ilgilenilme imkanı vardır. Bir çocuk eğer bir konuyu anlamakta  güçlük yaşıyorsa, anlayana kadar eğitimciler tarafından desteklenir. Devlet okullarında bu durumla birçok defa karşılaşılmaz.

 

Kültürel, Sanatsal ve Sosyal İmkanlar

 

Özel okullar çocukları yalnızca eğitim yönünden değil, kültürel, sanatsal ve sosyal faaliyetler bakımından da destekler. Devlet okulları da bu konuda ciddi adım atmıştır ama henüz çok yüzeyseldir. Üstelik devlet okulundaki bir çocuğun bu faaliyetler için gerekli olan fiziksel şartları genellikle yoktur. Unutulmamalıdır ki, bir çocuğun eğitimi yalnızca akademik açıdan beslenerek olmaz. Çocuğun sosyal becerilerinin gelişebilmesi için her yönden desteklenmesi gerekir.

 

Tüm gün süren eğitim

 

Özel okullar çalışan anne ve babalar için tercih seçeneği olur. Çocuklar, tüm gün süren okul süreçleri boyunca eğitmenleri gözetiminde oldukları için anne ve babalara kolaylık sağlar. Devlet okulları ise yarım gün süren eğitim süreçleriyle çalışan ebeveynleri çoğu durumda sıkıntıya düşürür.

 

Yabancı Dil Eğitimi

 

Özel okulların devlet okullarına kıyasla en büyük artılarından biri de yabancı dil eğitimidir. Bugün özel bir okulda çocuğunu okutan bir ebevenyn bilir ki, çocuğu burada eğitimine devam ettiği sürece devlet okuluna kıyasla iyi bir dil eğitimi alacaktır. Üstelik çoğu durumda özel okullar 2. ve hatta 3. yabancı dili de destekler. İmkanları kısıtlı olan bir devlet okulunda ise yabancı dil eğitimi 4. sınıfta haftada 2 saat olarak gerçekleşmektedir. Bu durum da anne babalar üzerinde yabancı dil konusunda kaygılar yaratır. Sonuç olarak her anne baba çocuğunun iyi bir yabancı dil eğitimi almasını ister.

 

Şu an içinde bulunduğumuz eğitim sistemi sürekli bir belirsizlik içerisindedir. Devlet okullarında okuyan çocuklar sürekli değişen yasal düzenlemeler nedeniyle kolayca etkilenir. Ancak, özel okullarda da bu süreçler yaşanmasına rağmen, özel okullar bu geçişleri en az hasarla atlatacak donanıma sahiptir. Bu tür düzenlemelerden özel okullarda okuyan çocuklar daha az etkilenirler. Böylelikle çocuğun yalnızca eğitim ve öğretime konsantre olması sağlanır.

 

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım