x

Özel Okul Eğitim Desteği

Bu yıl özel okul desteği için 590 bin öğrenci ve 8 bin 500 özel okul müracaatta bulundu. Maddi destek avantajından yararlanmak isteyen özel okullar MEBBİS’ten, öğrenciler ise e-Okul’dan yaptıkları başvuruların süresi artık doldu.

Eğitim desteğine müracaat eden okulların destek kontenjanları ile tercih yapma hakkı kazanan öğrencilerin listesi, teşvik sonuçları sorgulama sitesi http://ookgm.meb.gov.tr/ linkinde duyuruldu. Tercih yapma hakkı olan öğrencilerin tercihlerini 14’üne kadar yapmaları gerekiyor.

Destekten yararlanma hakkı elde edenlerin 15 tercih yapma hakkı vardır. Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, öğrenci ve velileri özel okul fiyatları ve koşullarını iyi öğrenmeleri konusunda uyardı.

Destek hakkı katileşen öğrencilerin tam listesi ayın 15’inde açıklanacak. Hak kazanan öğrencilerin ayın 22’sine kadar kazandıkları okula kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Kaydını bu süre içinde yapmayan öğrenci maddi destekten yararlanamayacaktır.  

Özel okulların boş kontenjanları için öğrencilere yeni bir tercih şansı tanınmayacaktır. Öğrencinin önceden yaptığı tercihler ek yerleştirmede göz önünde tutulacaktır. Özel okul eğitim desteği başvuru süreci ayın 29’unda son bulacaktır.

2017-2018 eğitim-öğretim yılında özel okul eğitim desteği kapsamındaki özel okulların tam listesine https://ookgm.meb.gov.tr/ teşvik sonuçları öğrenme sitesinden bakılabilecektir.

Binlerce öğrencide ilk destek heyecanı

İlk defa özel okul eğitim desteği alacak olan 75 bine yakın öğrenciye, 3000 TL ile 4300 TL arası maddi destek sağlanacaktır. Bu eğitim-öğretim yılında özel okullara başlayacak olan öğrencilere sağlanacak destek miktarlarını açıklayan Resmi Gazetedeki tebliğe göre, ilk kez maddi destek alacak 6 bine yakın okul öncesi öğrencisine kişi başı 3 biner TL , 15 bine yakın ilkokul öğrencisine kişi başı 3700 TL, 15 bine yakın ortaokul öğrencisine 4300 TL, 15 bine yakın lise öğrencisine 4300 TL ve 24 bine yakın temel lise öğrencisine 3700 TL olmak üzere 75 bine yakın öğrenciye yaklaşık 300 milyon TL eğitim desteği sağlanacağı söyleniyor.

Buna ek olarak, yeni destek hakkı kazananlar dahil toplam 340 bin öğrenciye özel okul eğitim desteği sağlanacağı belirtildi.

Müracaatların bitiminden sonra MEB, teşvik 2017 için tercih hakkı kazananların listesini resmi internet sitesinde yayınlayacaktır.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım