x

Özel Okul Eğitim Desteği Sonuçları

Günlerdir “Özel okul eğitim desteği sonuçları ne zaman açıklanacak?” sualinin yanıtı bekleniyordu. Milli Eğitim’in resmi internet sitesinden yapılan ilana göre özel okul eğitim desteği sonuçları nihayet belli oldu!

600 bini aşkın başvuru yapıldı

Teşvik sonuçları öğrenme Milli Eğitim Bakanlığı resmi sitesinden yapılabilmektedir. Bakanlık, 230.000 kadar öğrenciye tanınacak olan eğitim teşviki için 600 bini aşkın müracaatın gerçekleştiğini açıkladı.

Özel okul eğitim desteği adı altında özel ilk ve ortaokullar ve ortaöğretim kurumları boş kalan kontenjanlarının yarısına kadar, ana okulların da boş kısımlarının yüzde 40’ına kadar alım yapabileceklerdir.

Öğrencilere verilen destek tutarları

Bakanlık tarafınca her eğitim öğretim yılında yapılan öğrencilerin özel okullara gitmelerini teşvik eden uygulama kapsamında bu sene, ana okullarında okuyan öğrencilere 3bin 60 TL, ilkokul ve temel liselerde okuyanlara 3bin 680 TL, ortaokul ve liselerdekilere 4bin 80 TL tutarında teşvik primi uygulanacak. 2017 - 18 eğitim öğretim yılında ana sınıflarında 6bin, ilkokul, ortaokul ve liselerde 15biner ve özel temel liselerde ise 24bin olmak üzere tamı tamına 75bin kişi öğrencilik hayatlarında ilk defa bu uygulamadan yararlanacaklardır.

Peki ek yerleştirme nasıl yapılacak?

  • Teşvik sonuçları 2017 sonunda teşvike hak kazananların önceden belirlenen okullara yerleştirilmesinde, 2017 yerleştirme puanları her sınıf seviyesinde tek tek değerlendirmeye alınacaktır.

  • Sınıf seviyelerinin her birine destek kontenjanın dörtte biri kadar öğrenci alınacaktır.

  • Temel liselerde dokuzuncu, onuncu ve on birinci sınıfların her birine destek kontenjanının beşte biri kadar, lise son sınıflarına ise boş kısımların onda dördü kadar öğrenci alınacak.

  • Öğrenci tercihleri neticesinde, ilgili özel okulun iki tür puanı olacaktır. Okulun halihazırda kayıtlı olan öğrencisi ile okul dışından yerleşen öğrencinin en düşük puanları okulun taban puanları olacaktır.

  • Okulların özel eğitim desteği kontenjanlarının üzerine destek çerçevesinde yerleştirme yapılmayacaktır.

  • Ek yerleştirmeler esnasında ayrıca yeni bir tercih yapılmayacaktır. Öğrencinin yaptığı ilk tercihler göz önünde tutulup özel okulların boş kontenjanlarına yukarıda belirtilen esaslara göre yerleştirme yapılacaktır.

 

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım