x

Özel Okul Bursluluk Sınavına Nasıl Başvurulur?

 

Özel Okul Bursluluk Sınavlarına Nasıl Başvurulur?

 

Veliler, özel okul bursluluk sınavlarına öğrencisinin eğitim öğretim görmesini istediği okula bizzat şahsi olarak başvurabilir. Şahsi başvuru sırasında gerekli belgeler genellikle öğrenciye ait nüfus cüzdanı, nüfus cüzdanı fotokopisi ve 2 adet fotoğraf yeterli oluyor. Şahsi başvuru yapıldığında veliye, öğrencinin kimlik bilgilerini ve sınav giriş bilgilerini içeren ‘’fotoğraf onaylı sınav giriş belgesi’’ verilir. Bu sınav giriş belgesi ile birlikte öğrenciye ait nüfus cüzdanı da sınav salonunda hazır bulundurulmalıdır.

 

özel okul bursluluk sınavı başvuru

 

Veliler, birçok okulun özel okullar bursluluk sınavlarına Dogruokul.com'un Özel Okul Bursluluk Sınavı Başvuru sayfasından online olarak başvurabilir. Online başvurudan sonra ilgili özel okul veliyi telefonla bilgilendirip, sınav saati ve başvuru içi gerekli evraklar hakkında bilgilendirir. Bir çok özel okulda öğrenciler nüfus cüzdanı ve sınav giriş belgesi çıktısı ile sınava girebilir.

 

 

Özel okullar bursluluk sınavlarında istediği özel okuldan istediği kadar burs kazanamayan öğrenciler için velilerinin bir yol daha vardır. 8. sınıfın sonunda okul yıl sonu başarı puanları (YBP)  ile TEOG ortak sınavları hesaplanarak elde edilen yerleştirmeye esas puanlar (YEP) ile özel okul tercihleri yapılabilir. Özel okullar, öğrenci puan durumu göz önünde bulundurularak alım yapmaktadır. Bazı önde gelen özel okullar (Robert Koleji, Alman Lisesi, Fransız Liseleri…) kendilerine özgü yöntemlerle hesapladıkları öğrenci puanları ile bazı önde gelen özel okullar (Koç Lisesi, TED İstanbul, Üsküdar Amerikan Lisesi…) ise yerleştirmeye esas puanları dikkate alarak öğrenci alımlarını yapmaktadır.

 

özel okul bursluluk sınavı başvurusu

 

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım