x

Özel Okul Bursluluk Sınavına Hazırlanırken Yardımcı Olacak Kaynaklar

Her yıl olduğu gibi özel okullar bu yıl da başarılı öğrencileri bünyelerinde eğitim görmek üzere kurumlarına davet etti. Burslu olarak ücret ödemeden bu özel okullarda eğitim görmek isteyen öğrenciler için çeşitli sınavlar uygulandı. Yazımızda özel okul bursluluk sınavlarında ek kaynak kullanımı ile sınavlara nasıl hazırlanabileceğinize dair önemli bilgiler paylaşacağız ve bir takım soru bankası kitapları hakkında sahip olduğumuz bilgileri sizlerle paylaşacağız.

 

ÖNBAKIŞ;

 

Öncelikle özel okulların sınav uygulaması ile burslu öğrenci alımlarında 4. Sınıf ile 9. Sınıf arasında alım yaptıklarını görüyoruz. Bu nedenle tercih edeceğiniz kaynak sizin eğitim grubunuza yönelik olmalıdır veya en geniş perdede konu anlatımı ve soru çözümü sağlamalıdır. Kurumlar ölçüm olarak kendi sınavlarını uygulamayı tercih ettiklerinden temel olarak müfredatın tamamını ele almayı veya zeka oyunlarına benzeyen sorular sorarak ölçüm yapmayı tercih ederler. Temel yeteneklerinizi ölçmek adına uygulanan bu sınavlarda tercihen Türkçe ve matematik ağırlıklı bilgi sahibi olmanız sizin için avantaj oluşturacaktır.

 

TUDEM YAYINLARI;

 

Tudem grubu 15 yıldır ülkemizde oldukça büyük başarılara imza atmıştır. Çok sayıda kaynak çeşidi ve grubu bulunan Tudem 4. Sınıf-9. Sınıf grubuna yönelik çeşitli kaynak imkanları sunmaktadır. Hem konu anlatımı hem de örnek soru çözümlerinde oldukça avantajlı ve anlaşılması kolaydır.

 

DATA YAYINLARI;

 

20 yıllık yayıncılık hayatında ilkokulun başlangıcından üniversitenin sonuna hatta meslek edinene kadar kaynak sağlayan Data Yayınları’nın BİLSEM Grubu, özel okul bursluluk sınavlarına hazırlanırken çalışabileceğiniz ve fayda elde edebileceğiniz kaynaklardır.

 

ALTIN NOKTA YAYINEVİ;

 

2000 yılından bu yana yayıncılık yapmakta olan Altın Nokta Yayınevi, 1. Sınıftan 8. Sınıfa kadar ihtiyaç duyulabilecek tüm kaynakların tedariğini sağlamaktadır. Oldukça kaliteli kaynak kitapları olan Altın Nokta’nın kampanyalı eğitim setleri de bulunmaktadır. Merkezi İzmir’de bulunan kurumun kitaplarına bir çok kitabevinden ulaşmak mümkündür.

 

YARGI YAYINEVİ;

 

Kategori olarak en fazla çeşitliliğe sahip olan yayınevlerinden birisi olarak göze çarpan Yargı Yayınevi’nin web sitesinden kaynak olarak bir çok seçeneği karşınıza alabilir, incelemeler yapabilir, sizin için en uygun olan kitabı anında sipariş edebilirsiniz.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım