x

MEB Teşvik

MEB Teşvik



İlk kez 2014 – 15 eğitim öğretim yılında yürürlüğe giren özel okul teşvik ödemeleri, eğitim kademelerinin hepsini kapsıyor. Özel Okul Teşvik çerçevesinde okul öncesi öğrencilerine 3 bin 60 Türk Lirası, temel lise öğrencilerine 3 bin 680 Türk Lirası, orta okul ve orta öğretimde okuyan öğrencilere ise 4 bin 280 Türk Lirası eğitim desteği verilecektir. Meb Teşvik sonuçları MEB sorgu ekranında yayınlanacaktır. Peki özel ilkokul kurumlarına giden öğrenciler bu teşvikten kaç para destek alacaklardır?
 


 

Özelokul Öğrencilerine Maddi Destek
 

Zorunlu on iki yıllık eğitim öğretim hayatlarına ilk adımı atan ilkokul öğrencileri, bu zorlu uzun süreçte yalnız kalmayacaklar. Meb teşvik 2017 primi hakkını ilk defa elde edecek 15 bin adet ilkokul öğrencisi, hak kazanmaları halinde Milli Eğitim Bakanlığınca uygulanan eğitim teşviki çerçevesinde devletten 3 bin 680 Türk Lirası para yardımı alacaktır. Teşvik bedelinin % 35 i kasım, % 35 i şubat ve % 30 u haziran aylarında olmak üzere öğrencinin adına gittiği özel okulun hesabına yatırılacaktır.
 


 

Özelokul Eğitim Teşvik Koşulları Nelerdir?
 

Destekten faydalanacak velilerin çocuklarının kayıtlarını yaptırırken, tespit formlarını doldurma esnasında verecekleri belgelerin aslını okulun müdürlüğüne teslim etmeli gerekmektedir.

Destekten ilk defa faydalananlara ilişkin belge ve bilgiler yıl sonuna kadar il ve ilçe milli eğitim müdürlüğünün yetkililerince incelemeye alınacaktır. Usule aykırı belge sunduğu tespit edilenler hakkında hukuki işlem başlatılacaktır.

Destek alacak öğrencilerin seçiminde puanda eşitlik halinde, bir önceki senenin başarı puanı yüksek olan, eşitlik bozulmazsa özürsüz devamsızlığı daha az olan, eşitlik yine bozulmazsa yaşı daha küçük olan öğrenci seçilecektir.

Destekten faydalanacak öğrenciler, e-okul  üzerinden oluşturulan modülden kendi tercihlerine uygun özel okula yerleştirilecekler. Bu öğrenciler, eylül ayında başka bir okula geçerlerse haklarını kaybedecekler.

Kurumun yıllık fiyatının yüzde elli biri ve fazlası oranda burs alan öğrencilerin meb teşvik başvurusu reddedilecektir.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım