x

Özel Anaokullarının Avantajları

Okul öncesi eğitimin öneminin artmasıyla günümüzde devlet anaokullarının yanı sıra birçok özel anaokulu da faaliyete girmiştir. Bu anaokullarında 3-6 yaş grubu için eğitim verilmektedir. Okul öncesi yaşlar da çocuğa verilen eğitim oldukça önemlidir. Çocuklar o yaşlarda önemli bilgiler öğrenir ve bu öğrendiği bilgileri ileriki yaşlarda kullanır.

 

Bundan dolayı çocuğa verilen eğitimin kalitesinin önemlidir. Fakat devlet okullarının veya özel okulların hangisinin iyi bir seçim olacağına karar vermek oldukça zordur. Çünkü veliler de bu konu hakkında yeterli bilgiye sahip olmadıklarından dolayı seçim yapmakta zorlanabilirler. Bundan dolayı devlet anaokulları ile özel anaokullarının karşılaştırılması oldukça önem arz eder. Bu şekilde konu ele alındığında her iki tarafta da bir takım eksiklikler görülebilir, fakat devlet anaokullarının eksik yönleri üzerinde durmanın veliler için bilgilenmeleri için gereklidir. Öncelikle anaokullarının öneminin vurgulanması aşağıda yer almaktadır.

 

Anaokulları Neden Önemlidir ?

 

Hem zihinsel hem de bedenen büyüyen çocuk bir takım becerileri kazanıp etrafında dönen dünyayı tanımlayabilmesi için anaokulları önemlidir. Anaokullarının amaçları çocukların gelişim düzeylerine göre becerilerin kazandırılmasıdır ki bu beceriler çocukların sosyal yaşamda kendi rollerini tanımlayabilmeleri için önemlidir. Bu beceriler okul öncesi eğitimi programında 5 parçaya ayrılmıştır.

 

Bunlar bilişsel, sosyal ve duygusal, dil, motor ve öz beceri gelişimidir. Bu gelişim alanlarında çocuklar yeni beceriler kazanırlar. Fakat gerçekten yaş gruplarına göre becerilerinin kazanıp kazanılmadığı kurumun öğretmen yapısına ve eğitim felsefesine göre değişmektedir. Şimdi ise devlet ve özel anaokullarının eksik yönleri anlatılacaktır.

 

Devlet Anaokullarının Eksik Yönleri

 

Öncelikle vurgulamak istediğim nokta devlet anaokullarındaki öğretmenlerin ortak bir felsefeyi gütmemelerinden kaynaklanan bir yapı bozukluğu vardır. Bir öğretmen yenilikçi bir tutu sergilerken diğer öğretmen geleneksel bir tutum sergileyebilir bu da kurumun bir felsefe oturtturmamasına yol açar. Fakat özel okullarda her urumun kendine has bir tutumu olduğundan dolayı herhangi bir felsefeyi güden bir öğretmen kendine göre bir anaokulunda çalışır böylelikle eğitimde birlik sağlanmış olur.

 

Ayrıca aynı görüşü benimseyen öğretmenler birlikte olacağından dolayı hem öğretmenlerin işine olan tutkusu aynı veya yüksek tempoda devam eder bu da orada eğitim gören çocuklara yansımaktadır.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım