x

Orta Öğretimde Başarıyı Garantileyen Alışkanlıklar

Orta öğretim çocuğunuzu kariyer yaşantısına yön verecek olan zeminin temel yapı taşlarıdır. Bu temelin daima sağlam atılması gerekmektedir. Aksi durumda bu temel sağlam olmamakta, kendine iş hayatında güvenmeyen, başarıyı yakalayamayan bireyler olarak karşımıza çıkmaktadır. Bunun önüne geçebilmek adına öğrenci başarısını artırmak için alınacak tedbirler vardır.

 

Orta öğretimin bir diğer önemli noktası da çocuğunuzun kendi ayakları üzerinde durmaya en emin ve büyük adımlarla ilerlediği nokta olmasıdır. Bu nedenle, çocuğunuz artık sizden bağımsız hareket etmeye başlayacaktır. Siz de hem üzerindeki baskınızı ona hissettirmemek adına hem de eğitim ve öğretimde başarıyı artırmanın yolları arasında sayılacak ve başarısını engelleyecek alışkanlık ya da hareketlerden uzak durması adına çocuğunuzun yaşına uygun olacak görevler vermelisiniz. Bu şekilde çocuğunuz üzerinde sorumluluk bilinci uyanacaktır.

 

Samimi Dostluk Ortamı Çok Önemli

 

Bir diğer önemli husus ise çocuğunuz ile aranızdaki ilişkinin artması olacaktır. Çocuğunuz ile belirli sevgi ve saygı çerçeveleri dahilinde arkadaş olmalısınız. Yaptığı hataları sizinle paylaşması, belki de ileride yapacağı önemli hataları önleyecektir. Bu nedenle çocuğunuz üzerinde çok baskıcı bir tutum sergilememeli ve onu küçük görmemelisiniz. Küçük gördüğünüz takdirde kendini ispatlamak için boyundan büyük hatalara kalkışabilir. Tabi başarılı olduğu durumlarda da ödüllendirmeli ve onu yüreklendirmelisiniz. Ayrıca, çocuğunuzun arkadaşları ve öğretmenler ile iletişiminin de iyi olmasına gayret göstermeli ve hem öğretmenleri hem de arkadaşları ile siz de belirli periyotlarda görüşerek çocuğunuzu gözlemleyebilirsiniz.

 

Ders Çalışmayı Sevmeyenlere

 

 

Bu yaşlardaki çocuklarda ders çalışma konusunda isteksizlik olabilir. Çocuğunuzda akademik başarıyı artırma yolları arasında en önemli etken teşviktir. Bu sorunu da karşılıklı çalışarak ya da siz de farklı konularda çalışarak onu teşvik etmeli, özendirmelisiniz. Zaten başarının tadını alınca kendisi çalışmaya istekli hale gelecektir.

 

Çocuklar için ebeveynlerinin onları başkaları ile kıyaslaması en önemli hassas noktalardan biridir. Çocuklar başkaları ile kıyaslandığı zaman kendini yetersiz hissedecek ve mutsuz olacaktır ki bu psikolojik desteğe kadar uzanabilir ya da tam tersi olarak, çocuğunuz başarısı karşısında gereksiz yere kibirlenecek ve sizin kıyasladığınız kişiler de dahil, herkesi küçük görecektir. Bunun yerine çocuğunuz ile birlikte başarısızlığının nedenlerini konuşarak karşılıklı bir şekilde çözüme kavuşturmalısınız.

 

 

Son olarak çocuğunuz için huzurlu bir aile ortamı oluşturmalı ve her iki ebeveyn de çocuklara karşı ilgili olmalıdır. Hem sorunları hem de dersleri ile ilgilendiğiniz çocuklarınıza sürekli ders ve okul baskısı yapmadan dinlenme zamanı da ayırmalısınız.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım