x

Okullar Ne Zaman Acilacak ? Özel okullar ne zaman acilacak ?

 

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, bugün yaptığı açıklamada turizm sektöründen gelen "Okulların Kurban Bayramı sonrası açılması talebini, Milli eğitim Bakanı Nabi Avcı ile görüştüklerini ve kendilerinin yapılan çalışma sonrası konuyu Başbakan Davutoğlu’na sunacaklarını" açıklamıştı. Çelik, Twitter hesabından yaptı açıklamada "Turizm camiasından bize iletilen, okulların Kurban Bayramı sonrası açılması talebini, Milli Eğitim Bakanımızla görüştük. Kendileri bir çalışma yapıyorlar. Daha sonra konuyu Başbakanımıza sunacağız" demişti.

 

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU AÇIKLADI


Davutoğlu, partisinin MYK toplantısına verilen arada gazetecilere  açıklamalarda bulundu. Okulların açılışının ertelenmesiyle ilgili bir karar olup olmadığının  sorulması üzerine Başbakan Davutoğlu, Bakanlar Kurulu'nun dünkü toplantısında  okulların geç açılması konusunun kısaca ele alındığını, daha sonra geç saatlerde  Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile ayrı bir  toplantı yaptıklarını belirtti.

 

Davutoğlu, şunları söyledi:

"Öngörülen planlama 14 Eylül'de okulların açılmasıydı ancak 24  Eylül'de yani bir hafta sonra, arifeyi de içine alırsak neredeyse bir hafta  sonra, Kurban Bayramı tatiline giriyoruz. Kurban Bayramı da bu yıl tam hafta  ortasına denk geliyor dolayısıyla bütün bir haftayı etkileyebiliyor. Bu sebeple  turizm şirketlerimizin Kültür ve Turizm Bakanımıza bir başvurusu oldu, özellikle  geri dönüşler ve diğer konular da dahil olmak üzere, Kurban Bayramı sonrasına  eğitim yılının başlaması için. Bu sene turizmde yaşanan daralmalara şubat ayında  tedbir almaya başlamıştık. Hem onlara bir teşvik ama onun kadar önemlisi Kurban  Bayramı'nın da bütün öğrencilerimiz, görevli olan öğretmenlerimiz, başlamış olsa  bir ilden bir ile gidecek olan öğretmenlerimizin de Kurban Bayramı'nı o ulviyet  içinde geçirebilmelerini teminen her iki bakanımıza da dün akşam talimat verdim  ve okulların açılışını 28 Eylül Pazartesi gününe erteledik. Dolayısıyla bütün  vatandaşlarımız huzurla Kurban Bayramı'nı idrak etsinler, yollarda bir göreve  giderken bir de Kurban Bayramı'na dönerken trafik kazası gibi risklerle de kimse  karşılaşmasın."

 


"Kayıpların telafisi için de düzenleme talimatı verdik"

Bir öğretmen olarak öğrencilerden, "Bu bayram hediyesinin gereğini  yapmalarını" ve o zamana kadar daha fazla kitap okumalarını isteyen Başbakan  Davutoğlu, kararın eğitimin temposunu veya mahiyetini, kapsamını etkilemeyeceğini  vurguladı. Davutoğlu, "Milli Eğitim Bakanımıza ayrıca bu dönem içinde kayıp  olacak günlerin ve derslerin telafisi için ayrı bir düzenleme yapma talimatını da  verdik" dedi.

 

BAKAN ÇELİK: BAYRAM SONRASI AÇILACAK

Bakan Çelik daha sonra şu açıklamayı yaptı: "Okulların açılışının Kurban Bayramı sonrasına ertelenmesi" talebimize, Milli Eğitim Bakanı'mız, öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve velilerimizin bayramı aileleri ile geçirmeleri yönünde talepleri var" diyerek olumlu baktı. Konuyu Başbakanımıza sunduk. Onay verdi. Okullar, Kurban Bayramı sonrası açılacak. Turizm Camiamıza, öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize hayırlı olsun.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım