x

Okullar 16 - 31 Mart Arası Tatil

Corona Virüs'ten Dolayı Okullar 16 Mart - 31 Mart Arası Tatil


Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 16 Mart'tan itibaren bir hafta tatilinin ardından 23 Mart'tan itibaren bir hafta boyunca öğrencilerin nasıl uzaktan eğitim alacaklarını açıkladı.

18 milyon öğrenci bir hafta süresince uzaktan eğitim alacak.

EBA ve televizyon kanalları üzerinden tüm öğrencilerin eğitimleri devam edecek.

Corona Virüs toplantısından, 18 milyon ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisiyle 7.5 milyon üniversite öğrencisini ilgilendiren karar çıktı.

Buna göre okullarda 6-10 Nisan tarihleri arasında yapılması planlanan ara tatil, 16-23 Mart tarihleri arasında yapılacak.

Bu tarihten sonra ise öğrenciler bir hafta daha evlerinde olacak. 23 Mart haftası öğrenciler uzaktan eğitim (online eğitim) alacaklar.

 

Ziya Selçuk'un açıklamaları şöyle:

 

Ders Programları EBA ve TRT Üzerinden Verilecek


Haftalık ders programları yeniden yapılandırılarak EBA ve TRT aracılığıyla internet ve TRT üzerinden eğitim verilecek. Tam gün, yarım gün, senkron mu, asenkron mu olacağına dair bir tablo paylaşılacak.
 

EBA sisteminin Elazığ depremi sonrasında da kullanıldığının altını çizen Selçuk, bu sistemin devam ettirileceğini açıkladı.

EBA'da akademik destek platformu üzerinden liselere geçiş sistemi kapsamı üzerinden öğrencilerin sınavlarına ücretsiz destek ile hazırlanmaya devam edeceklerini de söyledi.

TRT üzerinden birkaç yeni kanal kurulacağını ve öğrencilerin bu yeni kanallar üzerinden farklı öğrenme ve sınıf seviyelerine göre öğrencilerin kendi derslerini alabileceğini söyledi.

Korona virüsü süresince okulların yoğun bir şekilde dezenfekte edildiğini söyleyen Selçuk, "Okulların dezenfeksiyonu tatil sürecinde de devam edecek" dedi.

 

Öğrenciler 1 Hafta Dinlensinler


Ziya Selçuk, "Öğrencilerimizin önümüzdeki bir haftayı dinlenerek, hobileriyle ilgilenerek, kitap okuyarak, bireysel spor yaparak geçirmelerini rica ediyoruz" dedi.

Selçuk, ayrıca öğrencilerin çocuk edebiyatı örneklerini de okumalarının önemini belirtti.

 

Özel Okulların 11. 12. sınıf Programları İçin Çözüm Düşünülecek


Özel okulların 11 ve 12. sınıflarının EBA sistemine dahil olmadığının sorulması üzerine Selçuk, "O konuyla ilgili ne yapabiliriz bir bakalım" dedi. Selçuk, sorular üzerine anaokulu ve kreşler ile engelli öğrencilerin de bu sürece dahil olduğunu belirtti.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım