x

Milli İzleme Sınavı MİS Nedir?

Milli İzleme Sınavı, MİS

 

Milli İzleme Sınavı, MİS Nedir? TEOG'un kaldırılıp yerine düşünülen liseye geçiş sınavı hakkında detayları netleşmesini beklerken, MEB'in Milli İzleme Sınavı (MİS) adı altında bir merkezi sınav üzerinde çalıştığı iddia edildi.
 

İddialara göre Milli İzleme Sınavı olan MİS merkezi olarak yapılacak ve açık uçlu sorulardan oluşacak. MİS sınavının, bu sene ilk olarak 5. sınıf öğrencilerine Aralık 2017'de yapılacağı söyleniyor. Çoğunluğunun test olacağı ama açık uçlu sorularında da deneneceği sınavda Türkçe, Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden soru sorulacak.
 

Pilot uygulama olarak bazı şehirlerin tespit edildiği, Milli İzleme Sınavının ilk etapta 24 ilde yapılacağı bildirildi. MEB'in belirlediği şehirler arasında Aydın, Bursa, Erzurum, Mardin, Mersin, Konya, Gaziantep, Kayseri, Trabzon'un da arasında olduğu 15 büyükşehir yer alıyor.

 

Milli İzleme Sınavında Neler Sorulacak?

 

Milli İzleme Sınavı (MİS) Türkçe sınavında "Çocuk Dünyası", "Milli Mücadele ve Atatürk", "Erdemler" ve "Bilim ve Teknoloji" konularındaki kazanımlarla ilgili sorular sorulacağı, MİS Matematik sınavı için de "Doğal Sayılar", "Doğal Sayılarda İşlemler", "Kesirler" ve "Kesirlerde İşlemler" konularının dahil edileceği söyleniyor.

 



Yorumunuzu aşağı yazınız 

Siz Milli İzleme Sınavı, MİS hakkında neler düşünüyorsunuz? Aşağıya yorumlarınızı yazmayı unutmayın.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım