x

Mektebim Koleji Bursluluk Sınavı

Mektebim Bursluluk Sınavı 2020
 

Mektebim Koleji bursluluk sınavı 2020 yılında 15-16 Şubat tarihlerinde Cumartesi ve Pazar günü olarak 2 ayrı günde, 3 oturum şeklinde saat 10:00, 13:00 ve 16:00'da gerçekleşecek.



Sınavı kaçırdıysanız, bu aya özel indirim kayıt fiyatı almak için lütfen bilgilerinizi giriniz ;

 

 

Mektebim Koleji Bursluluk Sınavı, her sene başka okullardan Mektebim Okulları'na geçiş yapmak isteyen 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. ve 11. sınıf öğrencileri için yapılıyor.

 

Mektebim Koleji Bursluluk Sınavı Ne Zaman?

2020 yılında, Mektebim Okulları Bursluluk Sınavı 15-16 Şubat tarihlerinde Cumartesi ve Pazar günü, 2 gün olarak yapılacaktır.

 

Mektebim Bursluluk Sınav Süresi ve Sınav Konuları Neler Olacak?
 

4 ve 5. sınıflar için Türkçe 15, Matematik 15, Fen Bilimleri 15, Sosyal Bilgiler 15 olmak üzere toplam 60 soru sorulacak. Sınav süresi 75 dakika olacaktır.

6, 7 ve 8. sınıflar için sınav 100 dakika sürecektir. Sınavda Türkçe 20, Matematik 20, Fen Bilimleri 20, Sosyal Bilgiler 20 olmak üzere toplam 80 soru sorulacaktır.

9 ve 10. sınıflar için ise sınav biraz daha uzun, 110 dakika sürecek. Soru dağılımı ise Türkçe 20, Tarih 10, Coğrafya 10, Matematik 20, Fizik 10, Kimya 10, Biyoloji 10 şeklinde toplam 90 soru sorulacaktır.

11. sınıflar için süre 135 dakika olacaktır. Toplam 120 soru sorulacaktır. Dağılım şöyle olacaktır Türkçe 30, Tarih 10, Coğrafya 10, Felsefe 10, Matematik 30, Fizik 10, Kimya 10, Biyoloji 10 soru.

 

Mektebim Bursluluk Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Mektebim bursluluk sınavı İstanbul, Ankara, İzmir, Konya, Adana, Yalova, Bursa, Samsun, Trabzon, Diyarbakır, Yozgat, Balıkesir, Antalya ve Tekirdağ genelindeki tüm kampüslerde gerçekleşecek.


Mektebim Bursluluk Sınavına geçen sene toplam 68.274 öğrenci katılmıştı. 

Yüksek katılımla gerçekleşen sınavlarda öğrenciler bilgilerini sınarken, onları bekleyen velilere de Mektebim eğitim modelleri ve sınavlara yönelik çalışmalar hakkında bilgi verildi. Mektebim sınav sonuçları Şubat ayı sonunda Mektebim internet sitesinden ilan edildi. 2019 yılında da mektebim bursluluk sınav sonuçları sınavdan en geç 2 hafta sonra Mektebim websitesinden açıklanacaktır.
 

mektebim koleji bursluluk sınavı
 

Her günde 3 seans sınav vardı. Mektebim Koleji Bursluluk Sınavının birinci oturumu sabah saat 10'da, ikinci oturumu 13'te, üçüncü oturumu ise saat 16'da gerçekleşti. Mektebim Bursluluk sınavı 2018 yılında da yine Şubat'ın 2. haftasonu gerçekleşti.

 

Mektebim Koleji Bursluluk Sınavında Başarılı Öğrencilere Ne Kadar Burs Veriliyor?
 

Mektebim Bursluluk sınavına giren öğrencilerin, kendi sınıf seviyesindeki başarı ve o seviyedeki burs kontenjanına göre öğrencilere, yüzde 5 ile yüzde 100’e arasında farklı oranlarda burs verilmektedir.

 

Mektebim Kampüslerinizi inceleyip özel fiyat almak için tıklayın.


Mektebim Koleji Bursluluk Sınavı 

Mektebim Koleji 2011 yılında 15 öğrenciyle eğitim hayatına katılmış, benimsediği eğitim sistemi, verdiği güven ve göstermiş olduğu başarılarla bugün kampüs sayısını 65’e, okul sayısını ise 204’e çıkarmış bir kurumdur. Ulaşılan öğrenci sayısı ise 35 bine ulaşmış durumdadır. Mektebim Koleji’nin eğitim birimleri arasında;

  • Anaokulu

  • İlkokul

  • Ortaokul

  • Anadolu Lisesi

  • Anadolu Sağlık Meslek Lisesi mevcuttur. 

Modern ve çağdaş bir eğitim modeli benimseyen Mektebim Koleji bursluluk sınavı ile her yıl birçok öğrenciye okula kabul sınavı yapar. Bu sınav ile birlikte başarı oranına göre burs kazanan öğrenciler okullara yerleştirilir. Dünya standartlarında bir eğitim anlayışını benimseyen Mektebim Koleji kişiye özgü bir eğitim modeli izler. Kendi potansiyelini keşfeden, birey olduğunun farkında, paylaşımcı,kendini ifade edebilen, hayatındaki ve doğadaki her şeye saygılı, görsel, işitsel, düşsel zekası gelişmiş bireyler yetiştirmeyi amaçlar. Okulun doğuşu ise çağdaş bir eğitimin kanıtı olacak şekildedir. 1928 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Millet Mekteplerinden doğan Mektebim Koleji ve Mektebim Okulları günümüzde çağdaş eğitim modeli ile dünya görüşü olan bireyler yetiştirir. Çift dilli bir eğitim modeli sunulan kolejde çocuklar Türkçe, İngilizce yanında bir seçmeli dil daha öğrenme şansı yakalar. 

Mektebim Koleji Bursluluk Sınavı Başvuru Ne Zamandır?

2019-2020 eğitim-öğretim yılının start aldığı bu günlerde öğrenciler özel okul bursluluk sınavlarının ne zaman yapılacağını da merak etmeye başladı. Mektebim Koleji bursluluk sınavları her yıl düzenli olarak gerçekleşir. Genellikle şubat ve mart aylarında yapılır. Bursluluk sınavına 4. 5. 6. 7. 8. 10 ve 11. ortaokul ve lise öğrencileri girebilir. İki oturum halinde gerçekleşen sınavlar genellikle hafta sonu yapılmaktadır. Her yıl binlerce öğrencinin başvuru yaptığı sınavlarda binlerce öğrenci başarısını kanıtlar ve kaliteli bir eğitim hayatının kapısından girerler. Mektebim Koleji Bursluluk Sınavı 2020 yılında 15-16 Şubat’ta gerçekleşecek. Mektebim Koleji bursluluk sınavı başvuru formu paneline hemen ulaşabilirsiniz.
 

Mektebim Koleji Bursluluk Sınavı Sonuçları Ne Zaman Açıklanır?
 

Mektebim Koleji sınav soruları pek çok öğrenci tarafından merak konusudur. Mektebim Koleji ezberci bir eğitim yapısından uzaktır. Kişiye özgü eğitim modelinde kişilerin; matematik, fen, bilişim, kodlama gibi alanlarda becerilerinin gelişmesine uygulamalı olarak katkı sağlar. Bunun yanında iletişim becerileri, eleştirel bakış açısı, sorgulama, ulusal ve uluslararası vizyon kazanma, kendini ifade etme gibi alanlarda gelişmeleri açısından çaba sarf eder. Sınav sistemlerinde de bunu gerçekleştiren Mektebim Koleji öğrencilerin gelecekleri için başarmalarını sağlar. Sınav ayrıntılarına bakıldığında;

  • 4 ve 5. sınıflar için: Türkçe 15 soru, Matematik 15 soru, Fen Bilimleri 15 soru, Sosyal Bigiler 15 soru olmak üzere toplam 60 soru sorulur. Sınav süresi 75 dakika olarak uygulanır. 

  • 6. 7. ve 8. sınıflar için sınav süresi 100 dakika olarak belirlenmiştir. Sınavda Türkçe 20 soru, Matematik 20 soru, Fen Bilimleri 20 soru, Sosyal Bilgiler 20 soru olmak üzere toplam 80 soru sorulur.

  • 9 ve 10. sınıflar için ise  sınav süresi daha uzun tutulmuştur ve 110 dakika sürer. Soru dağılımı ise Türkçe 20 soru, Tarih 10 soru, Coğrafya 10 soru, Matematik 20 soru, Fizik 10 soru, Kimya 10 soru, Biyoloji 10 soru şeklinde toplam 90 soru sorulur.

  • 11. sınıflar için sınav süresi 135 dakika olarak belirlenmiştir. Toplam 120 soru sorulurken soru dağılım şöyledir: Türkçe 30 soru, Tarih 10 soru, Coğrafya 10 soru, Felsefe 10 soru, Matematik 30 soru, Fizik 10 soru, Kimya 10 soru, Biyoloji 10 sorudur. 2019- 2020 eğitim dönemi içerisinde yapılacak bursluluk sınavı genel hatları ile bu şekilde olacaktır. Ekstra ayrıntılar ise sınav tarihi belli olduktan sonra okul tarafından yapılan resmi açıklama ile duyurulacaktır. Mektebim Okulları Bursluluk Sınavı 2020 sonuçları için ve tüm ayrıntılar için sitemizi takipte kalmanızı öneriyoruz. 

Mektebim Bursluluk Sınavı Hangi Eğitim Birimlerini Kapsar?

Her yıl 60 bini geçen bir katılımla gerçekleşen bursluluk sınavları öğrencilerin kendini sınaması, eksiklerini görmesi açısından da faydalı olmaktadır. Öğrencilerin hedeflerini belirlemesinde yardımcı olan özel okul bursluluk sınavları aynı zamanda liseye hazırlık ve üniversiteye hazırlık sınavları için de bir deneme niteliği taşır. Her yıl binlerce öğrenci için ücretsiz olarak gerçekleştirilen Mektebim Koleji bursluluk sınavı sonuçları ise sınavdan sonra 2 ya da 3 hafta sonra açıklanmaktadır. Öğrencilerde büyük bir heyecan yaratan sınav sonuçlarını hemen sitemizden öğrenebilmek için takipte kalabilirsiniz. Bu yılki bursluluk sınavı tarihi henüz açıklanmazken başvuru formu, başvuru süresi ve sınav tarihleri için Doğru Okul platformunu online yollardan da takip etmenizi öneririz. 

Mektebim Bursluluk Sınavı Merkezleri Nerelerdir?

Mektebim Koleji Türkiye’nin her bölgesinde yayılmış durumdadır. Türkiye genelinde 36 kampüsü bulunan Mektebim Koleji’nin bursluluk sınavı olan bölgelerinden bazıları şunlardır;

  • Bursa

  • İzmir

  • Antalya

  • İstanbul

  • Trabzon

  • Samsun

  • Ankara

  • Adana

  • Diyarbakır

  • Yalova

  • Tekirdağ 

İstanbul’da Avrupa ve Anadolu Yakası’nda hızla yayılmaya devam eden Mektebim Koleji;

  • Atakent

  • Avcılar

  • Büyükçekmece

  • Bahçeşehir

  • Bakırköy

  • Fatih

  • Beylikdüzü

  • Kartal

  • Silivri

  • Ataşehir

  • Kurtköy

  • Ümraniye gibi pek çok ilçede sizlerle! 

Siz de Mektebim Koleji bursluluk sınavı başvuru formu kısmında size en yakın kampüsü seçebilir ve iletişim bilgilerinizi girerek sınava başvuru yapabilirsiniz... 

Neden Mektebim Koleji Bursluluk Sınavı?

Mektebim Koleji her öğrencinin gitmek istediği kaliteli kolejler arasında gelir. Bunun yanında her veli çocuğunun kaliteli ve güvenilir bir eğitim yuvasında geleceğe hazırlanmasını ister. Öyle ki çocukluktan gençliğe doğru olan serüvende en çok zaman hep okullarda geçer. Öğrenciler ailelerinden çok okuldaki arkadaşlarını ve eğitimcileri görürler. Hal böyle olunca veliler çocuklarını gözü kapalı emanet edebilecekleri, bunun yanında çocukların her anlamda gösterdiği başarısıyla gururlanmak ister... Mektebim Koleji sizlere tam da bunu vaat eder. Öğrenciler anaokulundan liseye kadar aynı titizlik ve hassasiyet ile eğitilir. Öğrenciler okul hayatları boyunca ulusal ve uluslararası platformlarda yer alma şansı yakalar. Mektebim Okulları matematik yarışması gibi pek çok faaliyet ile öğrenciler eğlenerek öğrenir. Çocukların hayatlarındaki dönüm noktası olan lise ve üniversiteye hazırlık süreci ise Mektebim Koleji’nde büyük bir özveri ile gerçekleşir. Mektebim Okulları lise bursluluk sınavı da oldukça önemlidir. Üniversiteye giden yolda son dönemeç olan lise hayatında öğrencilerin her anlamda bilinçlenmesi, ulusal ve uluslararası bir vizyon kazanması için doğru bir okul tercih edilmelidir.

Mektebim Koleji Bursluluk Sınavı Hakkında Her Şey Doğru Okul’da!  

Mektebim Koleji’ne gitmek için pek çok sebep varken çoğu öğrenci için bursluluk sınavı bu yüzden çok önemlidir. Mektebim Okulları her yıl belirli bir kontenjan belirler ve ona göre yıllık okul ücretine göre yüzde 10 ve yüzde 100 arasında bir burs oranı belirler. Mektebim Okulları fiyat listesi konusunda fiyatlar; kampüse göre ve bulunduğu bölgeye göre değişkenlik göstermektedir.  Siz de Mektebim Koleji burs sınavı ve daha tüm ayrıntılar için sitemizi takipte kalabilirsiniz. 

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım