x

Mektebim ile Unesco IBE Türkiyenin STEM Müfredatını Oluşturuyor

Mektebim ile Unesco IBE Türkiye'nin Uluslararası STEM Müfredatını Oluşturuyor

 

Mektebim, Türkiye’nin STEM alanında geleceğin en iyi uygulama merkezlerinden biri hâline getirilmesi vizyonuyla ülkemize kazandırdığı bu projede, hedef Türkiye’nin STEM eğitiminde rol model ülkelerden biri olmasıdır.

 

Mektebim STEM Uygulamaları


Mektebim'in STEM uygulamaları hakkında bilgi almak için lütfen aşağıdaki formu doldurunuz.
 



Uluslarası K12 STEM Müfredatı
 

Bu proje, Türkiye’de okul öncesinden liseye kadar STEM eğitiminin yeterliliklerinin ve standartlarının belirlenmesini, STEM eğitimi kalitesini arttırmayı ve öğrencilerin öğrenme süreçlerinin iyileştirilmesi vizyonuyla hazırlanmıştır. UNESCO iş birliğiyle hazırlanacak olan STEM müfredatı, öğrencilerin, Türkiye’nin gelecekteki ihtiyaçlarını karşılayabilecek donanımda olmalarını sağlamak için uluslararası standartlara uygun bir şekilde hazırlanmaktadır.

 

UNESCO ve Mektebim arasında imzalanan iş birliği dünyaya duyuruldu
 

Ülkemizin STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) alanında geleceğin en iyi uygulama merkezlerinden biri haline getirilmesini, eğitim kalitesini önemli ölçüde artırmayı ve öğrencilerin öğrenme süreçlerini iyileştirmeyi amaçlayan Uluslararası STEM Projesi, ülkemizin 2023 Eğitim Vizyonu'nu dünyanın gündemine taşıdı.

İş birliği kapsamında ülkemize gelen UNESCO Uluslararası Eğitim Direktörü Dr. Mmantsetsa Marope,  2023 Eğitim Vizyon Belgesi'ni inceleyerek değerlendirmelerde bulundu.

Uluslararası STEM eğitim projesi ve 2023 Vizyon Belgesinin birçok ortak paydasının bulunduğunu belirten Dr. Marope, proje kapsamında uluslararası standartlarda akredite edilmiş, Türkiye’nin kendine özgü STEM müfredatının, STEM öğretmen eğitimi Programının ve STEM ölçme & değerlendirme programının hazırlanacağının altını çizdi. 

“Türkiye’nin 2023 Eğitim Vizyon Belgesi”, UNESCO Uluslararası Eğitim Planlaması Enstitüsü tarafından resmi web sayfası ve ilgili mecralarda paylaşılarak dünyaya duyuruldu.

 

STEM Öğretmen Eğitim Programı


UNESCO iş birliğiyle geliştirilen uluslararası STEM müfredatını öğretme ve değerlendirme yöntemlerini içeren STEM Öğretmen Eğitimi programı, akran dayanışma ve öğrenme platformu, değerlendirme kılavuzları ve araçlarından oluşmaktadır.

 

Öğrenci Ölçme ve Değerlendirme Programı


Uluslararası STEM eğitimi kazanımlarının, ölçülebilir ve STEM yeterlilikleri ile uyumlu olmasının sağlanması için STEM öğrenci ölçme & değerlendirme programı geliştirilmiştir.

 

 

STEM Nedir?

 

STEM, fen (Science), teknoloji (Technology), mühendislik (Engineering) ve matematik (Mathematics) kavramlarının baş harfleriyle oluşturulan ve bu içerik olarak da bu 4 kavramın bir araya getirilmesiyle oluşturulan bir yeni öğretim modelidir.
 

STEM öğretim modeli, öğrencilere günlük yaşamda problemlerle başa çıkmanın bir matematiği olduğunu anlatıp, öğrencilerin farklı düşünmelerini ve çeşitli süreçlere yeni çözümler bulma kabiliyetlerini geliştiren bir yaklaşımdır.


 

Mektebim STEM Uygulamaları Hakkında Bilgi


Mektebim Okulları STEM uygulamaları hakkında detaylı bilgi almak için lütfen sayfanın üst kısmındaki iletişim formunu doldurunuz.

 

 

Anahtar Kelimelerstem mektebim unesco
Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım