x

MEB Özel Okul Teşvik için Ek İkinci Başvuruları Alacak

 

1 Eylül'de açıklanan MEB Özel okul eğitim ve öğretim destek başvuru sonuçlarından sonra 250.000 öğrenci kontenjanı olmasına rağmen sadece 180.673 öğrencinin başvurduğu belirtilmişti. 

 

Milli Eğitim Bakanlığı da, hem boş kontenjan olduğu için hem de başvuruyu kaçıran / duymayan veliler olduğu için ikinci bir başvuru dönemi belirledi. 

 

MEB'den yapılan açıklamaya göre ;

 

"Eğitim öğretim desteği başvurusunu kaçıran öğrencilerimizin talebi üzerine, yazımız ekindeki ikinci başvuru ve yerleştirme takvimi hazırlanmış olup, başvurular ilgili yazımız ekindeki e-kılavuz hükümleri çerçevesinde yapılacaktır. 

 

Bu bağlamda, 01 Eylül 2014 tarihi itibariyle eğitim ve öğretim desteği almaya hak kazanan öğrenciler tercihlerine göre herhangi bir özel okula yerleştirilmişler iseler, ikinci tercih başvurusu yapamayacaklardır. 01 Eylül 2014 tarihi itibariyle eğitim ve öğretim desteği almaya hak kazanan tercihlerine göre herhangi bir özel okula yerleşemedikleri takdirde başvuruya gerek olmadan, ikinci yerleştirme işlemi için tercih yapma hakkı hakkına sahip olacaktır.

 

Eğitim ve öğretim desteği ikinci başvuru işlemleri, öğrencilerin velileri, vasileri tarafından öğrencinin kayıtlı bulunduğu resmi okul müdürlüğü tarafından yapılabilecektir."

 

Eğitim ve Öğretim Desteği 2. Başvuru ve Yerleştirme Takvimi

 

8 Eylül 2014 - 18 Eylül 2014             Öğrencilerin e-okul üzerinden başvuruları

19 Eylül 2014                                Destekten yararlanacak öğrencilerin ilanı

20 Eylül 2014 - 23 Eylül 2014         Öğrencilerin tercihlerinin alınması    

24 Eylül 2014                                Yerleştirme Sonuçlarının İlanı

25 Eylül 2014 - 30 Eylül 2014         Kesin kayıtlar

  

 

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım