x

Liseler Arası Nakil Yaparken Bilinmesi Gerekenler

Liseler Arası Nakil

 

İlk etapta yerleştirmeye esas puan ile 25 lise tercihi yapılır. Öğrenci, yapılan tercihlere göre merkezi olarak otomatik bir şekilde herhangi bir liseye yerleşir. Öğrencinin yerleştiği lise veli tarafından tercih edilmez veya beğenilmez ise velinin isteğine göre başka bir liseye liseler arası nakil işlemleri doğrultusunda nakil yapılabilir. İlk tercihlere göre yapılan otomatik merkezi yerleştirme ile yerleştirilen liseye kayıt yapıldıktan sonra belirtilen tarihler arasında liseler arası nakil işlemleri yapılabilir.

 

 

Öğrenciler ilk yerleştirmelerde kendi tercihlerine göre yerleştirildikleri liselere kayıt yaparlar ve kayıt süreleri sona erdikten sonra liselerin kontenjanlarındaki boşluklar belirlenir. İsteyen veliler belirtilen nakil tarihleri arasında istedikleri en fazla 3 liseyi tercih edebilirler. Velinin talep ettiği 3 lise tercihi, üç nakil dönemlerinin hepsi için geçerli olabilir.

 

 

Tüm öğrenciler yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilir. Nakil başvurularında il veya ilçe kısıtlaması yoktur. Nakil başvurusu yapılan okullarda boş kontenjan şartı aranmaksızın tercih yapılabilir. Yerleştirmeye esas puan (YEP) ile tercih edilen en fazla 3 liseye yine merkezi otomatik yerleştirme yapılır. Sistemde otomatik olarak yüksek puanlı olan öğrencilerden düşük puanlı olan öğrencilere doğru sıralama yapılır ve lise kontenjanına uygun sayıda öğrenci yerleştirilir. 

 

 

Yerleşen öğrenciler lise nakil işlemleri doğrultusunda yerleştikleri liselere kayıtlarını yapabilirler. Her nakil döneminde öğrencinin mezun olduğu okuldan nakil tercihinde bulunulabilir. Nakil tercihi yapılacak liselerin ilk yapılan 25 tercih listesinde olup olmaması önemli değildir. Hatta ilk yaptığı tercih listesindeki ilk tercihini kazanmış olsa bile yeniden nakil tercihi başvurusu yapabilir.

 

Yerleştirmeye esas puan ile ilk yapılan 25 lise tercihinden herhangi birine yerleşemeyen öğrenciler açık orta öğretim kurumlarına yerleşir. Açık orta öğretim kurumlarına yerleşen öğrenciler, liselerin boş kontenjanlarının açıklanmasını bekleyip ek kontenjan başvurusu yapabilirler. Tercih ettiği liselerden herhangi birine yerleşemeyen öğrenciler eylül ayı içerisinde istekleri doğrultusunda bulundukları il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına nakil tercih başvurularını yapıp, nakil yerleştirilmeleri sağlanabilir.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım