x

Lisede Yabancı Dil Alanı Seçen Öğrenciler Hangi Dersleri Görüyor?

Yabancı Dil Alanı Seçen Öğrenciler Hangi Dersleri Görüyor?

 

Yabancı dil alanı seçen öğrencilerin kesin İngilizce seviyeleri çok iyidir, diye bir şey yoktur. Aksine hiç ilgisi olmayan öğrenciler bile dil alanını seçebiliyor. Genellikle liselerde dil alanı seçen öğrenciler çok azdır ve sınıf mevcutları en fazla 15’tir. 15 kişi sayısı dil sınıfı için oldukça iyi bir sayıdır. Aynı zamanda dil sınıfı olduğu için sınıf mevcudunun az olmasını daha doğru olmaktadır. Çünkü öğrenciyle birebir ilgilenilmesini gerektiren bir bölümdür.

 

Neden Dil Alanı Seçiliyor?

 

 

Bazı öğrenciler gerçekten dile yatkın oldukları, dil öğrenmeyi sevdikleri, kelime araştırmayı sevdikleri veya İngilizceye aşina oldukları için seçiyorlar. Fakat bazı öğrenciler sadece alan kolay veya diğer bölümlere ortalamaları yetmediği için dil alanını seçiyorlar veya seçmek zorunda kalıyorlar. Yabancı dil alanında sayısal derslerin; matematik, kimya, biyoloji vb. olmaması da alanın seçilme nedenlerinin arasındadır. Yabancı dil alanı genellikle sözel ağırlıklıdır.

 

Yabancı Dil Alanı Avantajları

 

 

Her bölümün avantajı olduğu gibi yabancı dil alanının da avantajları vardır. Öncelikle size yeni bir dil öğrenme fırsatı veriyor. Dil öğrenmenin önemi herkes tarafından konuşulur. Günümüzde İngilizce evrensel bir dil haline gelmiştir ve her milletten insanlar en azından İngilizce konuşur seviyededir. Yabancı dil alanı sizlere dili öğreterek diğer toplumdan insanlarla konuşabilme fırsatı sunar. Kültürel zenginliği barındıran dil bölümü sizlere farklı toplumların kültürlerini tanıma fırsatı verir. Aynı zamanda da sosyal bir alandır.

 

Yabancı Dil Alanı Dersleri

 

 

Yabancı dil alanı seçen öğrenciler haftalık programın büyük bir kısmında İngilizce dersi almaktadırlar. İngilizce derslerinde genel olarak gramer bilgisine ağırlık verilir. Öncelikle bir dili öğrenmek istiyorsak dil yapısını bilmemiz gerekir. Aslında öğrenciler daha çok sınava yönelik yetiştirilir. Bu yüzden gramer ağırlıklı ders görürler. Lise dönemi boyunca İngilizce gramer yapılarını tekrar edecek, defalarca sorular ve denemeler çözecek ve sınava hazırlanmış olacak. İngilizce dil bilgisinin yanında okuma, yazma, dinleme ve konuşmaya yönelik çalışmalarda yaptırılır. Fakat konuşma genellikle zayıf kalan bir yöndür. İngilizceyi her alanda geliştirmek öğrencinin kendi çabasına bağlıdır.

 

İngilizce dışında tabi ki diğer dersler de vardır. Bunlar her bölümlerde ortak olan derslerdir; Türk Edebiyatı, Coğrafya, Tarih, Dil Anlatım, Almanca, Rehberlik vb. gibi derslerdir.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım