x

Lise Seçimi Yaparken Bilinmesi Gerekenler

Lise, Kolej Tercihi Yaparken Nelere Dikkat Etmelisiniz ?

 

Geleceğinize yön verirken hangi lisede okuduğunuz önemi büyüktür. Lise, Kolej, sizi üniversiteye hazırlayan eğitim kurumlarıdır. Bu nedenle lise eğitimi süresince ne kadar donanımlı olursanız, ne kadar disiplinli bir eğitim alırsanız, ileride yaşayacağınız deneyimlere hazırlık yapıyor olacaksınız. Lise eğitiminiz sizi üniversiteye hazırlayacağından dolayı, doğru lise tercihi yapma büyük bir önem arz etmektedir.

 

Lise Tercihinde Önemli Kriterler Nelerdir?

 

Lise Tercihi

 

Hangi liseyi tercih edeceğinizde tercih edeceğiniz lisenin üniversiteye kazandırma yüzdesi, puanlarının önemi çok büyüktür. Geleceğinizi şekillendireceğiniz lisenin üniversiteyi kazandırma yüzdesi sizin de üniversitede istediğiniz bölümü kazanma yüzdeniz ile doğru orantılı olacaktır. Bir diğer önemli husus da tercih edeceğiniz lisenin eğitim ve öğretim müfredatı, yabancı dil eğitim seviyesidir. Yabancı dil eğitimi günümüzün olmazsa olmazıdır. Bu nedenle, yabancı dil eğitimini verdiği seviye çok önemlidir.

 

Lise Seçimi

 

Özellikle büyük şehirlerin en önemli sorunlarından biri olan ulaşım problemini de göz ardı edilmemesi gereken bir husustur. Tercihen evinize yakın olan bir liseyi tercih etmenizin, lise döneminiz boyunca size katkısı büyük olacaktır.

 

TEOG Gerçeği

 

Lise tercihi yapacak olan kişiler için belirleyici unsurlardan biri de TEOG’ dur. Fen ve Anadolu Liselerinden Meslek Liselerine, çok programlı liselerden sosyal bilimler liselerine, güzel sanatlar liselerinden spor liseleri ve imam hatip liselerine kadar olan geniş yelpazeli seçeneklerinizde TEOG sınavının da etkisi göz ardı edilemez. Tabi ki, TEOG tercihlerini yaparken de çocuğunuzun bilgi ve becerilerini dikkate almanız gerekmektedir. Artısı, çocuğunuzun varsa hayalinin önüne geçmemelisiniz. Bunun için de öncelikle tercih edeceğiniz lise türüne karar vermelisiniz.

 

Lise tercih yaparken kaç puan üstü yazılmalı diyenler için bir püf nokta belirtelim. Puanlar kimi zaman yanıltıcı olabilir, bunun yerine yüzdelik sıralamasına dikkat etmek daha doğru sonuç verecektir.

 

Teog

 

TEOG Lise Tercihi

 

Son olarak, TEOG ile lise seçimi ne zaman 2017 yılı için diye merak edenler için hemen cevaplayalım; tercih başvuruları 14 Temmuz 2017 tarihinde başlamakta, 24 Temmuz 2017 tarihinde saat 17.00’ye kadar devam etmektedir. Başvuruda saat kısıtı vardır, başvurunun son saatine dikkat etmelisiniz. Aksi durumda başvurunuz kabul edilmeyecektir.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım