x

Lise Kontenjanları 2019

Liselerin Kontenjanları

 

Özellikle yabancı dilde eğitim veren liseler pek çok açıdan ebeveynler tarafından tercih edilen ve çocukların geleceği açısından katma değer sağlayacağı düşünülen okullardır. Bu liselerde okumak elbette olmazsa olmaz değilse de çocukların geniş bir networke sahip olmaları, akıcı bir yabancı dil konuşmaları ve farklı kültürleri tanımaları açısından büyük önem taşımaktadır.
 

Revaçtaki bu liselerin bir kısmı devlet lisesi niteliğinde bir kısmı ise özel lisedir. Bu yıla kadar her iki lise türü de eski adıyla TEOG şimdiki adıyla LGS sınavı sonuçlarını baz alırken bu yıl sistemin değişmesiyle özel liselere geçişin nasıl gerçekleşeceği tam netleşmemiştir.
 

liselerin kontenjanları
 

Bu liselere girmek için öğrencilerin gerçekten orta öğretim hayatında başarı olmaları ve bu başarılarını giriş sınavlarında da göstermeleri gerekmektedir. Çünkü yabancı dilde eğitim veren kaydadeğer liselerin gerek devlet gerekse özel olsun kontenjanları sınırlı olup sadece çok başarılı öğrencilerin bu liselerde okuyabilmeleri mümkündür.
 

Yabancı Dilde Eğitim Yapan Önemli Özel Liseler ve 2018 Yılı Kontenjanları

 

Amerikan Robert Koleji : İstanbul’daki İngilizce eğitim veren en köklü okullardan biri olan Robert Koleji’nin  taban puanı çok yüksektir. Bu okul 101 tanesi kız, 100 tanesi erkek olmak üzere toplamda 201 öğrenci almaktadır.
 

Üsküdar Amerikan Koleji : İngilizce eğitim veren bu kolejin de toplam kontenjanı 180 olup, alınan öğrencilerden 90 tanesi kız, 90 tanesi ise erkektir.
 

İzmir Amerikan Koleji: İzmir’de kurulu köklü bir lise olan İzmir Amerikan Koleji’nde eğitim dili İngilizce olup liseye toplamda 168 öğrenci almaktadır.
 

Tarsus Ameikan Koleji: Tarsus’da bulunan bu okul pek ünlü yetiştirmiş olup, İngilizce eğitim veren okulun kontenjanı 60’ı kız, 60’I erkek olmak üzere 120’dir.
 

Özel Alman Lisesi: İstanbul’daki köklü okullardan biri de Almanca eğitim veren Özel Alman Lisesi’dir. Kontenjanı 130 öğrenciyle sınırlıdır.
 

Özel İtalyan Lisesi: İstanbul İtalyanca eğitim veren okullardan biri olup toplam kontenjanı 80’dir.
 

TED Ankara Koleji: Ankara’da cumhuriyetin ilk döneminde kurulmuş olan TED Ankara Koleji, İngilizce eğitim vermekte olup, liseye yeni kayıt olarak 10 öğrenci alınmaktadır. Diğer öğrencileri ortaokuldan gelen öğrencilerdir.
 

Saint-Michel Lisesi: İstanbul’da Fransızca eğitim vermekte olan bu lisenin kontenjanı 100’dür.
 

Notre-Dame de Sion Lisesi: İlk kurulduğu dönemlerde sadece kız öğrencilerin okuyabildiği Fransızca eğitim veren bu lise, İstanbul’da olup toplam kontenjanı 140’tır.
 

Saint Joseph Lisesi: İstanbul’da Fransızca eğitim veren bir başka önemli lise olan Saint Joseph’in toplam kontenjanı 198’dir.
 

St. Georg Avusturya Lisesi ve Ticaret Okulu: İstanbul’da Almanca eğitim veren bu lise iki kısımdan oluşur. Normal lise kontenjanı 66, ticaret lisesi kontenjanı ise 22’dir.
 

Saint-Benoit Lisesi: Bu lise İstanbul’da 1873’de Fransızca eğitim vermek üzere kurulmuş olup kontenjanı 170’dir.
 

Koç Lisesi: Mazisi çok eski olmamakla birlikte kaliteli eğitimi ile ortaya çıkan okullardan biri olan Koç Lisesi’nin kontenjanı 60’dır.

 


 

Yabancı Dilde Eğitim Yapan Önemli Devlet Liselerinin Kontenjanları

 

Galatasaray Lisesi: Eski adı Sultan-i İdadi olan bu lise çok köklü olup Fransızca eğitim vermektedir. Pek çok değerli mezun vermiştir. Galatasary Lisesi’nin kontenjanı 100’dür.
 

İstanbul Erkek Lisesi: Almanca eğitim veren lisenin kontenjanı 180’dir.
 

Kabataş Erkek Lisesi: Hem İngilizce hem de Almanca eğitim veren iki ayrı lisesi olup İngilizce eğitim veren kısmın kontenjanı 120, Almanca eğitim veren ksımın kontenjanı ise 60’dır.
 

Kadıköy Anadolu Lisesi: İstanbul’da İngilizce eğitim veren okullardan olan Kadıköy Anadolu Lisesi’nin kontenjanı 238’dir.
 

Beşiktaş Anadolu Lisesi: Eğitim dili İngilizce olan lisenin kontenjanı 170’dir.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım