x

Lise Bursluluk Sınavı Başvuruları

Sınavın yılda bir kez yapılmasının yanında  genel bir sınav olmayışı da bu sınava katılan öğrencilerin kazanm ihtimalini artırmaktadır. Genel bir sınav olmayışından kasıt, sınavın sınıflara göre farklılık göstermesi ve bu sayede öğrencilerin bilgilerinin taze olmasıdır.

1) Başvuru Şartları Nelerdir Ve Başvuru Nasıl Yapılmalıdır?

TC vatandaşlığına veya KKTC vatandaşlığına sahip olmak,

9. ,10. veya 11. sınıf öğrencisi olmak,

Sınavın yapıldığı yıl okul değiştirme cezası almamış olmak,

Sınavın yapıldığı yıl sınıf tekrarı yapmamış olmak (uzun süreli hastalığı varsa doktor raporu ile bu hak saklı tutulabilir),

 Ailenin bir önceki yıla ait gelir toplamının fert başına düşen net miktarın, bütçe kanununda belirtilen okul pansiyon ücretinin dört katını geçmemesi kaydıyla maddi imkanlardan yoksun bulunmak gibi bursluluk sınavı başvuru şartlarının  sağlanması gerekmektedir. Bu şartları sağlayan her öğrenci sınava girme hakkına sahiptir.

    Sınava başvuru ise sınavdan yaklaşık 2 ay önce yapılmaktadır. Belirlenen tarihler arasında başvurunun yapılması gerekmektedir.

    Sınav başvurusunun yapılabilmesi için öncelikle öğrencinin e-okul sisteminde kayıtlı ve bilgilerinin de güncel olması lazımdır.  Başvuru okul müdürü tarafından sistem üzerinden yapılmaktadır. Başvurunun yapıldığına dair belge okul müdürü tarafından onaylı ve veli tarafından imzalı olmalıdır. Bu belge sınav bitimine kadar saklanmalıdır.

2) Bursluluk Sınavı Nasıldır?

    Sınav,çoktan seçmeli sorulardan oluşmaktadir. 100 soruluk bu sınavın süresi ise 120 dakikadır.  Öğrenciler bu süre içinde 25 Türkçe(Türk Dili ve Edebiyatı, Dil ve Anlatım), 25 matematik, 25 fen bilimleri( fizik, kimya, biyoloji) ve 25 sosyal bilimler (tarih, coğrafya, din kültürü ve ahlak bilgisi) sorularını çözecektir. Ayrıca sınavda 3 yanlış 1 doğruyu götürecektir.

3) Sınav Nasıl Uyulanır?

    Sınav saatinden önce sınav yerinde olan öğrencilerin kimlik kontrolleri yapılmaktadır. Öğrencilerin fotoğraflı sınav giriş belgesi ve kimlik belgeleri mutlaka yanında olmalıdır. Aksi takdirde sınava alınmayacaklardır.

   Öğrenciler giriş belgelerinde belirtilen salonda ve sıra numarasında sınava girecektir ve doktor raporu ile onaylı, kullandıkları cihazlar dışında salona hiçbir nesne ile giremezler.

   Sınav başladıktan sonra ilk 15 dakika içinde gelen öğrenciler sınava alınmaktadır ancak ek süre verilmemektedir ayrıca son 15 dakikada sınavdan çıkmak yasaktır.

4) Sınav Ne Zaman Sonuçlanır?

   Bursluluk sınavı sonuçları genel olarak sınavın yapıldığı tarihten bir ay sonra açıklanmaktadır.

5) Bursluluk Sınavı Kazanıldığında Neler Yapılacaktır?

   Bursluluk sınavı sonuçları açıklandığında, sınavı kazanan öğrencilerin okul müdürlerine giderek istenilen belgeleri tamamlaması gerekmektedir.

6) 2018 Yılı Bursluluk Sınavı Ne Zamandır?

   2018 yılı lise bursluluk sınavı için daha kesin bilgi olmamakla beraber mart-nisan aylarında başvuru yapılması, sınavın ise 9 Haziran 2018 tarihinde saat 14.00'da yapılması beklenmektedir.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım