x

LGS Sınavı Bir Yıl Daha Yapılacak

LGS Sınavı Bir Yıl Daha Yapılacak

 

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, eğitim editörleriyle Dolmabahçe’deki eski Başbakanlık Ofisi’nde önceki gün bir araya geldi. 

LGS yerleştirmeleriyle ilgili üçüncü nakil döneminde büyük rahatlamalar olacağını söyleyen Selçuk, Liselere Geçiş Sınavı’nın (LGS sınavı) önümüzdeki yıl devam edeceğini belirtti. 

MEB Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk’un açıklamaları şöyle:

 

Ekim Ayında Makro Plan İlan Edilecek
 

Ekimin ilk haftası büyük olasılıkla üç yıllık bir makro plan ilan edilecek. ÖSYM, YÖK ve MEB birlikte çalışacak. Dünya çapında yazılımcılarla tasarımın sistem tarafını görüşülüyor.



Lise Nakilleri
 

Üçüncü nakillerde büyük ölçüde rahatlama olacak. Nisanda hazırlanmış bir kılavuz var, bir kelimesine dokunsak sınav iptal ediliyor. İlk nakillerde bazı değişiklikler yaptık. İkinci ve üçüncüde çok rahatlama olacak. 

Nakil kılavuzunu 12 okul müdürü ve ilçe müdürleriyle hazırladık. LGS sisteminin getirdiği sorunların azaltılmasıyla ilgili eski ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer’le çalışıyoruz. 

Çocukların okul yaşantısı, sınava hazırlanma biçimi, zihinsel ve duygusal hazırlıktaki ön rehberlik. Asıl hedef, sonraki yıllarda yapmak istediğimizi başlatmak ve kuralı yeni başlayana koymak. Yani üçüncü sınıftaki nasıl başladıysa öyle devam edecek. LGS önümüzdeki yıl yapılacak. Sonraki senelerle ilgili durum, üç yıllık makro planımızda belli olacak.


İstenmeyen Okula Yerleşme


Alacağımız tedbirler var. İhtiyaç temelli bir müfredat gerekiyor. İmam hatipli ya da olmayan; hepsi benim çocuklarım. Bir çocuğu zorla bir yere yerleştirmek gibi bir derdimiz yok.

 


Sınavlarda Düşen Netler & Başarı Oranı

 

Bu bir AK Parti, CHP meselesi değil. Okullarımız arasındaki eşitsizlik OECD ülkeleri arasında en yüksek oran. 

Üniversite sınavı, lisedeki derslerden yapılmaz, bitirme sınavı değil. Üniversitenin talep ettiği konulardan yapılır.




Eğitim Fakülteleri

 

YÖK Başkanımızla tasarımızı konuştuk. Eğitim fakültelerinin farklılaştırılması gerekiyor, bir kısmı sadece lisansüstü eğitim vermeli. Öğretmenlerle ilgili asıl problem, okullarda çalışanları ihmal etmemiz. Öğretmen odalarını anlamadan eğitim sistemi anlaşılmaz. 

 

 

Üniversiteli Olmayanlar

 

Ortaokulu bitirenlere farklı kanallar açmalıyız. Meslek eğitim merkezlerinden başlayıp meslek, Anadolu teknik liselerine, her genel lise mezunuyla ilgili bir paket oluşturuyoruz. Aşağıdan gelenleri yaymak istiyoruz. Bu, yukarı çıkanları 3’te bir azaltacak.

 

Anahtar Kelimelerlgs meb eğitim
Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım