x

Kapatılan Özel Okullardaki Öğrenciler Ne Yapacak ?

Darbe Girişiminin Ardından Kapatılan Özel Okullardaki Öğrencilerin Durumu

 

Darbe girişiminin ardından Milli Eğitim Bakanlığı’ndaki çalışmalar sürüyor. MEB kapatılacak eğitim kurumu sayısını 626’dan 1625’e yükseltti. MEB, Kapatılacak okullardaki öğrencilere “günlük nakil” kolaylığı sağlayacaklarını ve öğrencilerin kontenjana bakılmaksızın başka okullara nakil yapabileceğini açıkladı.

 

1625 ÖZEL KURUMA KAPATMA İŞLEMİ

“Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar kapsamında FETÖ’ye ait 892’si özel okul, 449’u öğrenci yurdu, 284’ü diğer özel öğretim kurumu olmak üzere toplam 1625 özel öğretim kurumunun kapatılmasına dair işlem başlatıldı.” 

 

PARA İADESİ İSTENECEK
“Bakanlık, FETÖ’ye ait olan bu kurumlarda öğrenim gören öğrenci ve kursiyerlerin nakil işlemleri için gerekli kolaylığın sağlanması noktasında talimat gönderdi. Para ödeyerek kayıt yaptıranlar ise özel okul yönetimlerinden paralarının iade edilmesini isteyecekler. Yönetimleri iade etmezse veliler yargı yoluna başvurabilecek.” 

 

ÖZEL OKULLARDAKİ ÖĞRENCİLER NAKİL OLACAK
“Kapatılacak özel okullardaki öğrenciler için yapılacak düzenlemeler de hazır. Bu okullardan nakil olacak öğrencilerin özel okula nakil olmaları durumunda nakil işlemleri günlük yapılacak. Resmi okullara nakil olacak ilköğretim öğrencileri de günlük nakil olacak. Resmi ortaöğretim okullarına nakil olacak öğrencilerin ise kontenjana bakılmaksızın ortaöğretim taban puanına göre günlük nakilleri yapılacak. Öğrencilerin nakil işlemleri ise il milli eğitim müdürlüklerinde kurulan komisyonlar aracılığıyla yapılacak.”

 

AÇIĞA SÖZLEŞMELİ FORMÜLÜ

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, görevden almalar ve kapatılan okullara ilişkin soruları CNN Türk’te yanıtladı. 1625 okuldan 800’e yakınının kapatıldığını belirten Tekin, “1625 okuldaki 138 bin öğrenci MEB’in okullarına devam edecekler. Hiçbir çocuk, öğrenci teröristlerin okullarında mahkum bırakılmayacak” dedi. Açığa almaları sözleşmeli öğretmen formülüyle kapatacaklarını söyleyen Tekin şöyle devam etti: “Sözleşmeli öğretmen atanmasına ilişkin TBMM’de kanun tasarısı var. Eğer hükümetimiz pozitif cevap verirse sözleşmeli öğretmenle açığımızı kapatmayı planlıyoruz.”

 

HER ÇOCUK MASUMDUR

Kapatılan okullardaki öğrencilerin durumu ile ilgili Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği Eş Başkanı Cem Gülan şu bilgileri verdi: “Veliler okul durumuyla ilgili il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinden bilgi alabilirler. Bu süreçte Bakanlığın kapanacağını duyurduğu hiçbir okuldaki çocuk ortada kalmaz. Bu okullardaki öğrenciler ya özel ya da devlet okullarında eğitimlerine devam eder. Her çocuk masumdur ve her çocuğun eğitim hakkı vardır.” / Gülseven ÖZKAN

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım