x

İzmirde Özel Üniversite Fiyatları

İzmirdeki Vakıf Üniversitelerinin Fiyatları

 

Lise çağındaki her bir öğrencinin hayalinde iyi bir üniversite yer alır. İyi bir üniversitede eğitim alabilmek için uzun ve ağır bir tempoda çalışır, ellerinden geleni yaparlar. Lise çağındaki her bir öğrenci iyi bir şehrin iyi bir üniversite demek olduğunu bilir. İyi üniversite ünvanına sahip devlet üniversitelerin bu büyük şehirlerde yer aldığı gerçeği olduğu gibi aynı şekilde iyi kalitede eğitim veren özel üniversitelerin de aynı şekilde bu büyük şehirlerde yer aldığı bir gerçektir.

 

 

Ülkemizin güzide kentlerinden İzmir, her hali ile geniş bir kitle için cezbedici ve büyüleyici bir yapıya sahiptir. Ege’nin en güzel kentlerinden birisi olarak anılan İzmir, gelişmiş ve büyük bir kent olmasının yanında kültürel ve bilimsel anlamda da bir buluşma noktası haline gelmiştir. Şehir içinde bulunan 9 Eylül ve Ege Üniversiteleri devlet üniversiteleri olarak en çok tercih edilen üniversitelerdendir. Ayrıca kentte cezbedici yönü ile birlikte kalkınmayı hızlandıran özel üniversiteler de bulunmaktadır. Bu özel üniversiteler her yıl çok sayıda öğrencinin akademik eğitim aldıkları özel kurumlardır.

 

Özel Üniversitelere Artan Rağbet

 

 

Üniversite tercihlerinde istediği bölümün devlet üniversitesi için yeterli puanını alamayan öğrenciler temel olarak özel üniversitelere yönelmektedirler. Aslında birçok özel üniversite bölümü çoğu devlet üniversitesi puanından da yüksektir. Çünkü il ve bölüm başarısı açısından yoğun talep alan üniversiteler bulunmaktadır. Bu yönden ele aldığımızda birçok özel üniversiteler istanbul İzmir ve Ankara gibi illerimizde bulunmaktadır.

 

Hem İzmir gibi güzel bir kentte bulunması hem de kaliteli eğitim vermeleri açısından İzmir’de yer alan özel üniversiteler çok fazla başvuru almaktadır. İzmir’de yer alan özel üniversite ücretleri 2017 yılı için temel olarak 25 bin TL ile 40 bin TL arasında farklılık göstermektedir.

 

 

İzmir’de 2017 yılı itibariyle 2 özel üniversite bulunmaktadır. Bunlardan birisi İzmir Ekonomi Üniversitesi’dir.

 

İzmir Ekonomi Üniversitesi yıllık ücretleri; Mimarlık, Hukuk, Mutfak Sanatları ve Yönetimi, Mühendislik bölümleri için 37.500 TL’dir. Tıp Fakültesi 50 bin TL ve diğer tüm 4 yıllık bölümler 35 bin TL’dir. Adalet ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokullarının yıllık ücretleri 15.500 TL’dir. Diğer Meslek Yüksekokulları için ise bu ücret 14.500 TL’dir.

 

Diğer bir özel üniversite olan Yaşar Üniversitesi’nin fiyatları ise; Hazırlık Sınıfı için 29 bin TL, Tüm Fakülteler 29 bin TL, Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu 29 bin TL, Meslek Yüksekokulu 14 bin TL, Adalet Meslek Yüksekokulu 15 bin 500 TL’dir.

 

Siz de bu bölümlerin puanları ve üniversite şartları hakkında bilgi edinerek başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım