x

İSTEK’te her kampüste ayrı projeler gerçekleştiriliyor

İSTEK Okulları 2015 yılında devam eden projelerini eksiksiz tamamlamak ve elde ettiği deneyimleri 2016 yılına aktararak daha güzel sonuçlar almayı hedefliyor. Daha fazla sayıda öğrencinin uluslararası ve ulusal düzeyde yapılacak proje çalışmalarına katılmasını amaçlıyor.

İSTEK Okulları’nın İstanbul’un farklı lokasyonlarında 8 kampüsü bulunuyor ve her kampüsünde fen, teknoloji, yabancı dil, matematik, sosyal bilimler, sanat ve spor alanlarında olmak üzere farklı branşlarda çeşitli projelere imza atılıyor. Yapılan tüm projeler ve öğrencilerin gösterdiği gelişim, öncelikle okul yönetimi, rehberlik servisi ve danışman öğretmenler tarafından izleniyor, değerlendiriliyor, ilgili kurum ve kuruluşlara aktarılıyor. Uluslararası projeler, uluslararası düzeyde belirlenen kriterler doğrultusunda, proje komiteleri tarafından değerlendiriliyor. Değerlendirmelerin sonucunda projeleri ile derece ve ödül alan öğrenci ve takımlar oluyor.

İSTEK Acıbadem Okulları’nda; Fizik, Kimya ve Biyoloji bilim dallarında proje çalışmalarına başlandı. Fizik alanında “Elektromanyetik alan”, “Lazerin farklı kullanım alanları”, Kimya dalında “Bitkilerdeki etken maddeler” ve Biyoloji branşında “Yerel tohumlar”, “Bitki özütlerinin farklı kullanım alanları” konularında hazırlanan projelerin deney süreçleri devam ediyor.

İSTEK Atanur Oğuz Okulları, Biyoloji alanında “AtorvastatininProkaruptik ve Ökaruptik Hücrelerin Yağ Asitlerine Etkisi”, “Paradaki Gizli Tehlike”, “Güneş Pillerinin Gücünü Yaprak Yapısından Yola Çıkarak Artırma” ve “Meyve Sebze Çürümesinin Engellenmesi- Raf Ömürlerinin Uzatılması”, Tarih alanında “100. yılında Saklı Kalmış Büyük Zafer: KUT’ÜL AMARE SAVAŞI”, Coğrafya alanında “Yassıada Sualtı Yaşamını Desteklemek” ve Türk Dili ve Edebiyatı alanında “Görsel Etkinliklerin Okuma Alışkanlığı Üzerine Etkisi” konulu TÜBİTAK projelerini hazırlıyor. Bunların yanı sıra; ESN Uluslararası Öğrenci Değişim Çalıştayları, İstanbul genelinde düzenlenen Dans Yarışması ve öğrenci meclisinin hazırladığı Engelleri Aşmaya İSTEK’liyiz adlı sosyal sorumluluk projelerini yürütüyor.

İSTEK Kaşgarlı Mahmut Okulları farklı yaş seviyelerinde ulusal ve uluslararası projelere imza atıyor. İstanbul çapında liseler arası bir yarışma olan İngilizce Kısa Tanıtım Filmi Yarışması bu yıl Mevlana’yı konu alıyor. Liseler arası sosyal sorumluluk yarışması olan Turist Rehberliği projesi de Sultanahmet ve çevresini tanıtmayı amaç ediniyor. Çalışmaları süren projeler 2. dönem ortalarında gerçekleşecek.

İSTEK Kaşgarlı Mahmut İlkokulu’nda 3 proje uygulanıyor. eTwinning projesi kapsamında Fransa, Yunanistan ve Hırvatistan ile işbirliği içinde Brother John şarkısı, her ülke öğrencilerinin kendi dilinde seslendiriliyor. Cambridge PenFriend Projesi kapsamında Avrupa’dan çeşitli ülke öğrencileri ile mektup arkadaşlığı projesi yürütülüyor. Skype in theClassroomProjesi kapsamında ise Estonia’dan bir okul ile canlı video konferansı gerçekleştirilecek. 

İSTEK Semiha Şakir Okulları ve İSTEK Kemal Atatürk Okulları’nda her yıl olduğu gibi bu yıl da Birleşmiş Milletlerin bir modeli olan MUN Konferansı’na hazırlanıyor. Proje kapsamında konu ve ülke seçimleri yapılıyor.
İSTEK Belde Okulları’nda Felsefe Olimpiyatları, Coğrafya Olimpiyatları ve Sosyal Sorumluluk Kulübünün planladığı toplum hizmet projeleri öne çıkıyor. 

İSTEK Uluğbey Okulları’nda yürütülen 4 proje var. ErasmusPlus’a entegre edilen eTwinning projesinde ülkelerin ortak kullandığı platforma fotoğraf yükleme aşamasına gelindi. 7. ve 8. sınıf öğrencileri ile Kanada Waterloo Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen Uluslararası Gauss Matematik Yarışmasına katılım sağlanıyor. Anadolu ve Fen Lisesi 9-11. sınıf öğrencilerinin katıldığı Uluslararası Pascal-Cayley-Fermat Matematik Yarışması için çalışmalar devam ediyor. Ayrıca İSTEK Uluğbey Klasik Orkestrası, Budapeşte’de yapılacak MRF Müzik Festivali’ne katılacak. Orkestrada yer alan 25 öğrenci, özenle seçtiği parçaları çalışmayı sürdürüyor.

İSTEK Kemal Atatürk Okulları’nda Veysel Vardal Görme Engelliler Okuluna yardım ve devlet okullarına İngilizce kurs takviyesi amaçlı sosyal sorumluluk projesi, uluslararası alanda uygulanan Kod Saati projesi, öğrencilerin kendi oyunlarını ve komutlarını yazmasının hedeflediği “Küçük Yazılımcılar Projesi” uygulanıyor. Aynı zamanda Matematik ve Fen Bölümlerinin ortaklaşa düzenledikleri First Lego League için “Çöpe çözüm, çöple çözüm” adlı proje hazırlanıyor. Yabancı diller bölümü ise SpellingBee, Quiz Show ve SpeakingContest projeleriyle farklı yaş seviyeleri için çalışmalar yürütüyor.
Ulusal düzeyde TÜBİTAK ve SEMEP (Güneydoğu Akdeniz Projesi) projeleri için İSTEK Okulları’nda yoğun çalışmalar gerçekleşiyor.

ESN (EuropianStudent Network), Öğrenci Değişim Programı Türkiye’den İSTEK Atanur Oğuz ve İSTEK Belde okullarının gerçekleştirdiği uluslararası bir program. Bu projeye 8 farklı ülkeden 30 okul katılıyor. Amaç her öğrencinin lise hayatı boyunca en az bir programa katılıp, farklı kültürleri yaşayarak tanıması ve İngilizcesini sınıf dışına taşıyarak farklı ortamlarda kendi ayakları üzerinde durma becerisini geliştirebilmesi…

ECO-SCHOOL PROJESİ YEŞİL BAYRAK ÖDÜLÜ ALDI


İSTEK Acıbadem Okulları, Eco-School projesi kapsamında geçtiğimiz yıllarda yeşil bayrak ödülü aldı. Bu bayrağın devamlılığını sağlamak üzere “Sağlıklı Yaşam” başlığı altında tüm okul toplumuna yönelik çeşitli çalışmalara yapılıyor. 
İSTEK Uluğbey ve İSTEK Kaşgarlı Mahmut Okulları, eTwinning projesi kapsamında; Avrupa’daki okullarla iletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak, kısacası Avrupa’daki öğrenme topluluğunu tanımak ve bu topluluğun bir parçası olmak adına çalışmalar yürütüyor. 
İSTEK Belde Okulları, her yıl İtalya Sanremo'da gerçekleştirilen Gef-Uluslararası Müzik Festivali için planlamalar yapıyor.
Yapılan tüm çalışmalarda hedef öğrencilere yaşayarak öğrenecekleri bir ortam yaratmak. Bilimsel alanlarda yapılan projelerde öğrencilerin bilimsel çalışmaların değerini kavramasını, bilimsel düşünme becerilerinin artmasını hedefliyor. Uluslararası projelerde yürütülen çalışmalarda amaç; öncelikle öğrencilerin uluslararası platformlarda İngilizceyi aktif ve akıcı kullanmaları, kendilerini yabancı dilde rahat ifade edebilmeleri… Öğrencilerin, katıldıkları tüm projelerde yaşadıkları sorunlara karşı akılcı çözümler üretmesi, toplumsal ve uluslararası sorunlara karşı duyarlı olmaları da amaçlanıyor.
Projelerin hazırlık aşamalarında, öğrenciler, danışman/mentor öğretmenleriyle çalışma imkanı buluyor. Projenin gereklilikleri ve ortak hedefleri doğrultusunda özgün ve yaratıcı fikirler üreten öğrenciler; çalışmalarında öğretmenleri tarafından takip ediliyor, yönlendiriliyor ve destekleniyor.

PROJELERE KATILAN ÖĞRENCİLERİN BAŞARISI VE ÖZGÜVENİ ARTIYOR

Projelerde yer alacak öğrencilerin seçimleri, çalışacakları projenin yapısı ve gerekliliklerine göre değişiklik gösteriyor. 
Bilimsel projelere katılım için ileride akademik çalışmalarda bulunmak isteyen öğrenciler arasından, gönüllülük esasına göre seçim yapılıyor. Bu proje çalışmaları; merak duygusu yüksek, keşfederek öğrenmeyi seven öğrencilere gerek ders başarısı gerekse özgüven yönünden olumlu katkılar sağlıyor.

Uluslararası konferans ve projelere katılacak öğrencilerin İngilizce bilgilerinin iyi olmasının yanı sıra, yıl içinde başarılı bir grafik çizmeleri ve sorumluluk sahibi olmaları da seçilmeleri için önemli kriterler. Bu konferans ve projeler öğrencilerin yabancı dili kullanma konusundaki bilinç ve özgüvenlerini artırıyor, farklı kültürlere aşina olmalarını sağlıyor, dünyaya bakış açılarını değiştiriyor.

Matematik yarışmalarına katılacak öğrenciler, bulundukları yaş seviyeleri, merak ve istek durumlarını göz önüne alınarak belirleniyor. Bu çalışmalar ile öğrencilerimizde duygusal zekasının gelişmesini, matematiğe olan ilgisinin artmasını, farklı ülkelerin matematik sorularını görmesini ve kendini değerlendirmesini hedefliyoruz.


Müzik festivallerine; orkestrada görevli ve müzikle beraber mesleki yaşantısına da devam edecek öğrenci profilinden seçim yapılıyor.
eTwinning projesi öğrencilere yeni öğrenme fırsatları sunduğu için pilot sınıf olarak seçilen 4 ve İngilizce ağırlıklı eğitim gören hazırlık sınıfı statüsünde olan 5. sınıflarımızda uygulanıyor. Proje öğrencilere; derse daha fazla motive olma, başka ülkelerden akranları ile iletişim kurarak farklı kültürleri tanıma, yabancı dilde iletişim kurabilme, web teknolojilerinin eğitim amacıyla da kullanabileceğini fark etme ve projede yer aldığı için derslere daha etkin katılma gibi imkanlar sağlıyor.

İSTEK Okulları 2015 yılında devam eden projelerini eksiksiz tamamlamak ve elde ettiği deneyimleri 2016 yılına aktararak daha güzel sonuçlar almayı hedefliyor. Daha fazla sayıda öğrencinin uluslararası ve ulusal düzeyde yapılacak proje çalışmalarına katılmasını amaçlıyor. 


Tüm bu çalışmaların sonucunda uzun vadede; yabancı dil kullanımında uzmanlaşmış, hedef belirleyen, planlama yapan ve hedefe ulaşmak için emek veren, çalışan, özgüveni yüksek, her platformda kendini ifade edebilen, teknolojiyi doğru kullanan, gelişmeye açık, ülkesini seven nesiller yetiştirmeyi hedefliyor.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım