x

İstanbul'daki Kolejlerin Başarı Sıralaması

İstanbul'daki Kolejlerin Başarı Sıralaması

 

Geleceği şekillendirecek olan çocuklarımızın nasıl bir eğitim aldığı oldukça önemlidir. Çünkü temelden gelen eğitim altyapısı, gelecekte de onların bilgi edinme ve değerlendirme şekillerini doğrudan şekillendirecektir. Özellikle ilkokul, ortaokul ve orta öğrenim seviyelerindeki eğitim, onların üniversitede alacakları akademik eğitimin alt yapısını oluşturacağından ve üniversiteden başarılı bir birikim ile mezun olduklarında kariyerlerini belirleyeceklerinden, bu dönemlerde eğitim alacakları kurumları doğru seçmek önemlidir.

 

 

Eğer çocuğunuzun bir özel okuldan eğitim alarak, üniversiteye giden yolda kaliteli eğitim almasını istiyorsanız tercihinizi başarı sıralamasını baz alarak belirleyebilirsiniz. Pek tabii özellikle teknolojik gelişmeler ile beraber son yıllarda devlet okulları da eğitim standartlarını yüksek oranda yukarıya çekmiş durumdadır ancak yine de İstanbul’da yer alan özel okullar arasında bir seçim yapmak istiyorsanız o halde listemizi değerlendirebilirsiniz.

 

 

Üniversiteye hazırlıkta TM alanında eğitim alacak olan öğrencileri yetiştiren en başarılı kolejler;

 

Özel Üsküdar Amerikan Lisesi,

Özel İstanbul Fatih Fen Lisesi,

Özel Amerikan Robert Koleji,

Özel Safiye Sultan Lisesi,

Özel Topkapı Fetih Fen Lisesi,

Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi,

Özel Maltepe Coşkun Fen Lisesi,

Özel Başakşehir Burç Fen Lisesi,

Özel Sadabad Lisesi, 

Özel Saint Joseph Fransız Lisesi,

Özel Notre Dame De Sion Fransız Lisesi,

Özel Beylik Düzü Okyanus Lisesi,

Özel Asya Lisesi,

Özel Güneşli Final Anadolu Lisesi,

Özel Derya Öncü Anadolu Lisesi,

Özel İstanbul Fatih Anadolu Lisesi

 

olarak sıralanmaktadır.

 

Başarı yönünden bu okulların belirlenmesinde okul puan durumu dikkate alınarak hesaplama gerçekleştirilmiştir. TEOG sınavından sonra puanı belli olan çocuğunuzun yüzdelik dilimini dikkate alarak, tercihinizi gerçekleştirirken, bu liselerin yüzdelik dilim alımlarını dikkate almayı ihmal etmemelisiniz. Tercihinizi yaparken yüzdelik dilimin 5 üzeri ve 5 aşağısını dikkate alarak tercihlerinizi sıralamayı unutmayın.

 

 

Başarılı bir alt yapı ile üniversiteye gidecek olan çocuğunuzun, kariyerini belirlerken kaliteli bir eğitim alması için tercih edebileceğiniz bu başarılı kolejler ile ilgili daha fazla bilgi almak ve kapsamlı bir değerlendirme yapmak istiyorsanız, kurumları ziyaret edebilir veya kurumların resmi web sitelerinden bilgi edinebilir, kurumu arayarak merak ettiğiniz konularda danışabilirsiniz.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım