x

İnovasyonda da En Büyük Öğretmen Doğa - Era Kolejleri Konferanslar Serisi

 

Kameralar, ambalajlar, trenler, uçaklar hatta mimari… Doğa, mükemmel düzeniyle yenilikler için ilham kaynağı oluyor. Bu ay Doğa Bilimleri Derneği’nin ERA Kolejleri kampüslerinde gerçekleştireceği konferans serisiyle öğrenciler, doğanın bilim ve teknolojiye ilham veren yüzüyle tanışacak. Çevreci buluşlar, doğaya dost teknolojiler nasıl ortaya çıkar ya da harika fikirler nasıl yakalanır diye merak eden ERALILAR ve katılımcılar için bu konferanslar çok değerli.

 

Doğa harika bir düzene sahip. Bu düzenin parçası olan her canlı, değerli bir bilgi hazinesini de bünyesinde barındırıyor. İşte bu bilgi, yeni neslin inovatif buluşlarına ilham verecek! Bu günkü teknolojiye baktığımızda küçük bir böcek helikoptere, bir kemirgenin yuvası ise hiç enerji harcanmadan ısınıp soğuyan binalara esin kaynağı oldu. Doğada 3,8 milyar yıllık bir teknoloji ve mühendislik bilgisi gizli. Bu bilgileri öğrenmek ve çevreye dost teknolojiler üretebilmek için doğayı yakından izlemek oldukça ilham verici ve eğitici.

 

Doğa Bilimleri Derneği’nin 29 Eylül – 7 Ekim 2016 tarihlerinde ERA Kolejleri kampüslerinde gerçekleştireceği konferanslar serisi, öğrencilerin doğaya daha meraklı gözlerle bakmasını sağlayacak. Konferanslar, tarihten bugüne teknolojik gelişimin doğadan aldığı modelin hikâyesini anlatırken canlılardan örneklerle gelecekte karşılaşacağımız yeniliklerle ilgili fikir verecek.

 

Doğayı taklit olarak tanımlayabileceğimiz Biyomimetri bilimi, çevreyle uyumlu sistemler geliştiriyor. Çünkü doğal döngüler atık üretmiyor. Tabiatı ve canlıları keşfettikçe düşmeyen uçaklar, çarpmayan arabalar geliştirirken, petrol yerine doğaya dost enerji kaynaklarını canlılar gibi kullanmayı öğreneceğiz. Üstelik atıklarla doğayı kirletmeden, arkamızda bir çöp dağı bırakmadan!

 

Harika Fikirler Her Yerde

Doğaya baktığınızda karşınıza çıkan sadece çiçek kokuları, büyüleyen manzara görüntüleri değil. Harika fikirler de tabiatın içinde keşfedilmeyi bekliyor. Gençlerin bu bilgileri bulup çıkartması hem ülkenin hem de dünyanın geleceği için çok değerli. Hareketli sporlarda kullanılan kaskların üzerindeki kameralar da dikkatli gözlerin yakaladığı bir bilgiye dayanıyor. Birçok insan tavuk görmüştür. Gövdesi sarsıldığında tavuğun başının sarsılmadığını ise ancak dikkatli bakanlar görebilir. Bir kamera firmasının mühendislerinin keşfettiği bu önemli detay, kasların üzerindeki kameraların ortaya çıkmasını sağladı. ERA Kolejleri’nde düzenlenecek olan konferanslar serisi, buna benzer keşifleri ve harika fikirleri nasıl yakalayacağını öğrenmek isteyen öğrencileri bekliyor.

 

Konferans Programı

Tarih

Yer

29.09.2016

ERA Kolejleri Beylikdüzü Kampüsü, saat 11:00

ERA Kolejleri Beykent Kampüsü, saat 15:00

30.09.2016

 ERA Kolejleri Esenyurt Kampüsü saat 11:00

03.10.2016

 ERA Kolejleri GOP Kampüsü saat 15:00

04.10.2016 

ERA Kolejleri Kağıthane Kampüsü saat 14:00

05.10.2016

ERA Kolejleri Çamlıca Kampüsü saat 11:00

ERA Kolejleri Çekmeköy Kampüsü saat 15:00

06.10.2016

ERA Kolejleri Maltepe Kampüsü saat 11:00

ERA Kolejleri Pendik Kampüsü saat 15:00

07.10.2016

ERA Kolejleri Kartal Kampüsü saat 11:00

Katılım için : 444 4 385 

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım