x

Hazırlık Kursları ve Temel Liseler Bu Sene Kapanıyor

Sınavlara Hazırlık Kursları & Temel Liseler Kapanıyor

 

MEB'den yapılan açıklamada, 5580 Sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu’nda değişiklik öngören çalışmanın yasalaşması sonucunda, özel öğretim kursları (sınavlara hazırlık kursları) bu sene kapanacak. "Veli ve öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için önümüzdeki 2019-2020 eğitim öğretim yılı için özel öğretim kurslarının yeni öğrenci kaydı ve öğrenci alım için bursluluk sınavı yapmamaları gerekiyor" denildi.

Örgün eğitimdeki öğrencilere okullarda, mezun öğrencilere ise halk eğitim merkezlerinde ücretsiz verilen destekleme ve yetiştirme kursları ise devam edecek. Bu kurslarda görevlendirilecek personele uygulanacak öğretim programları ve kullanılacak yardımcı öğretim materyallerine yönelik çalışma yürütüldüğü vurgulandı.

Özel kurslara benzer olarak dershanelerin dönüştürülmesi sürecinde yine aynı kanunda yapılan geçici düzenlemeyle açılan temel liseler de, 2018-2019 eğitim yılının sonunda kapanacak.

Bu nedenle temel liselere de yeni öğrenci kaydı ve bursluluk sınavı yapılmayacak. Kapanacak bazı temel liselerin, özel okul / kolej formasyonunda hizmet vermeye devam etmesi bekleniyor.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım