x

Görme engelliler YGS’ye Telefon Kütüphanesi ile hazırlanıyor

Türk Telekom’un Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı (GETEM) işbirliği ile hayata geçirdiği Türkiye’nin ilk Telefon Kütüphanesi, yeni içerik ve uygulamaları ile görme engellilere sunduğu hizmet çeşitliliğini zenginleştirmeye devam ediyor. 

Tasavvuftan sanat tarihine, tiyatrodan biyografiye farklı konulardaki sesli kitap sayısı yaklaşık 1.000’e ulaşan Telefon Kütüphanesi’nde, Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) hazırlanan görme engelli öğrenciler için 1.000’den fazla sorudan oluşan 8 farklı deneme sınavı bulunuyor.   Ev ve iş telefonlarından 7/24 ücretsiz aranabilen Telefon Kütüphanesi’nin bu hizmeti ile kullanıcılar; Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimleri içeren kategorilerdeki, toplam bine yakın sorunun yer aldığı deneme sınavlarına ulaşabiliyor. Bunun için yapmaları gereken tek şey ise “Ana Menü”den 6 ve 2’yi tuşlayarak deneme sınavlarını seçmek.   

Telefon Kütüphanesi yaklaşık 200 bin kez arandı, aranma süresi 3,5 milyon dakikayı aştı.   

Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini destekleyen ve bu hedefler doğrultusunda da “Eşitsizliklerin azaltılması” ilkesi ile hareket eden Türk Telekom ‘un, GETEM işbirliği ile 2011 yılında hayata geçirdiği Türkiye’nin ilk Telefon Kütüphanesi, bugüne kadar yaklaşık 200 bin kez arandı ve aranma süresi 3,5 milyon dakikayı aştı. 100 kitapla başlayan proje; tasavvuftan sanat tarihine, tiyatrodan biyografiye kadar 50 farklı kategoride, 1.000’e yakın sesli kitaba ulaştı.

  2015 yılı verilerine göre Telefon Kütüphanesi’nin en çok dinlenen içerikler sırayla;  Kayıp Dünya (4.335), Açlık Oyunları (3.177) ve görme engelliler için hazırlanan kültür - sanat yayını Görev Dergisi’nin ilk sayısı (3.098) oldu. En çok arayan şehirler ise yine sırasıyla; İstanbul, İzmir, Ankara, Erzurum, Bursa ve Sivas olarak gerçekleşti.   * Telefon Kütüphanesi 0800 219 91 91 numaralı hat üzerinden görme engelli kitapseverlere ücretsiz sunulan bir servistir. Bu servisten yararlanabilmek için görme engelli kullanıcıların engelli belgeleri ile birlikte GETEM’den şifre almaları gerekmektedir. 

 

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım