x

Fransız Liselere Label FrancEducation sertifikası

 

Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Laurent Bili, büyükelçilik rezidansında Fransa'nın "Label FrancEducation" markasına layık gördüğü  9 liseye sertifika takdim töreni düzenledi. 

 

Törende açılış konuşmasını yapan Bili, Türkiye'deki eğitimle  Fransa'nın her zaman bağı bulunduğunu söyledi. Bili, Fransa'nın Türkiye'de 9  liseye "Label FrancEducation" markası vererek bu eğitimin mükemmelliğini tasdik ettiğini belirtti. 

 

Mili Eğitim Bakanı Nabi Avcı'yı temsilen törene katılan AB ve Dış  ilişkiler Genel Müdürü Ziya Yediyıldız ise Fransa'nın "Label FrancEducation" markasının verilmesinin ve alınmasının kolay olmadığını belirterek, dünyada çok az ülkedeki okula layık görülen sertifikanın Türkiye'ye gelmesinden büyük memnuniyet duyduklarını söyledi. 

 

Türkçe-Fransızca iki dilde eğitim veren eğitim kurumlarına verilen  "Label FrancEducatio"  belgesine Türkiye'den

 

Galatasaray Lisesi 

Tevfik Fikret  Lisesi (Ankara ve İzmir) 

Saint Joseph Lisesi (İstanbul ve İzmir) 

Saint Benoît  Lisesi (İstanbul) 

Sainte Pulchérie Lisesi (İstanbul) 

Notre Dame de Sion Lisesi  (İstanbul)

Saint Michel Lisesi (İstanbul)

 

layık görüldü. 

 

"Label FrancEducation" sertifikası, 10'u Amerika Birleşik Devletleri'nde ve 9'u Türkiye'de olmak üzere, dünyada sadece 32 eğitim kurumuna verildi. Sertifika, ülkede sunulan eğitimin, pedagojik kadroların ve kurumun  eğitim yapısının kalitesini, dünyada Fransızca çift dilde eğitim normlarını ispat eden bir belge niteliği taşıyor. Bu çerçevede sertifika alan eğitim kurumları  2012 ve 2013 yıllarında Fransız uzmanlar tarafından yürütülen bir kalite denetimine tabi tutuldu. 

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım