x

Fen Liselerinin Avantajları Nelerdir?

Fen Liselerinin Avantajları

 

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavının sonuçlarının açıklanması ile arkasından gelen lise tercihleri ve nakil başvurusu sürecinin en çok sorulan sorusu ''Hangi lise tercih edilmeli?'' olmuştur. Veliler ve öğrenciler bir liseyi tercih ederken eğitim kalitesi, öğretmen kadrosu, ulaşım, öğle yemeği, maddi gideri, üniversite sınavlarına hazırlık programı, sosyal, kültürel ve sportif etkinlikleri gibi kriterlere göre değerlendirme yapmaktadırlar. Fen liseleri, anadolu liseleri, mesleki ve teknik liselerin yanı sıra fen lisesi ve anadolu lisesi programlarına sahip özel liseler de tercihler sürecinin seçenekleri olmuştur. Fen liseleri ise Türkiye şartlarında her zaman avantajlı bir lise olarak görülmüş ve öncelikli olarak tercih edilmiştir.

 

Fen Lisesi Hakkında Bilgi Almadan Tercih Etmeyin

 

Lise tercihleri sırasında genellikle ezbere tercihler yapılır, önce fen liseleri yazılır, ardına anadolu liseleri sıralanır. Oysaki fen lisesi hakkında bilgi alınmadan tercih edilmemelidir. Aksi takdirde uygulanan fen lisesi müfredatı ile öğrenci zorlanabilir, veli ise beklentileri yönüyle hayal kırıklığı yaşayabilir. Fen liseleri; Türkiye'de az sayıda bulunan ve sayısal ağırlıklı öğretim yapan eğitim kurumlarıdır. Öncelikli hedefi nitelikli bilim insanları yetiştirmek, zeka ve başarı düzeyi yüksek öğrencileri eğitmek, doğru mesleğe yönlendirmek amacıyla kurulmuştur. Fen ve matematik ağırlıklı eğitim müfredatı içerik olarak da anadolu liselerinden kısmen farklılık gösterir, daha da detaylıdır.

 

Fen Lisesi Avantajları

 

Hangi Bölümler Seçilebilir?

 

Liselerde 9. ve 10. sınıflarda ortak dersler söz konusudur. 11. sınıfa geçerken sayısal (fen), eşit ağırlık (türkçe matematik), sözel (sosyal) ve dil gibi bölümler seçilir. Fakat fen lisesinin bölümleri sabittir, tüm öğrenciler sayısal (fen) bölümü kabul edilir, fen ve matematik ağırlıklı eğitim uygulanır. Ancak okul yönetimi, öğrencilerin üniversitede okumak istedikleri bölüm ve mesleğe yönelik ayrıca sınıflar oluşturabilir.

 

 

Fen Lisesi Avantaj mıdır?

 

Fen lisesinde uygulanan eğitim öğretim programı yoğunluğu nedeniyle öğrencilerin üniversiteye hazırlık sınavlarında daha başarılı oldukları görülmüştür. Genelde sayısalcı fen lisesi mezunları nereleri tercih edebilir diye sorulur. Oysaki üniversiteye hazırlanan her öğrenci istediği bölümden sınava hazırlanabilir, istediği mesleği ve istediği üniversiteyi tercih edebilir.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım