x

Fen Bilimlerini Tercih Eden Öğrenciler Hangi Dersleri Görüyor?

Üniversitede Fen Bilimleri Tercihi

 

Üniversite sınavına hazırlanan adaylar için en stresli dönemeçlerden biri de okuduğu lisede bölüm tercihi yapmasıdır. Bölüm tercihi sadece üniversitede seçilebilecek bölümlere göre yapılırsa yanılma ihtimali yüksek olur. Ancak, üniversite adayının yetenekleri dikkate alınarak yapılırsa başarıya ulaşma ihtimali yükselir. Bu nedenle sadece bölüme yönelmek kişiyi başarıya götürmez. Lisede bölümleri ve meslekleri arasındaki denge iyi bir şekilde irdelenmeli ve yetenek ve zevklerinize en uygun alan tercih edilmelidir.

 

Fen Bilimleri Alanı En Çok Meslek Seçeneğine Sahip

 

Fen bilimleri tercihi

 

Üniversitede meslek tercihleri en yüksek olan bölüm sayısal bölümdür. Yani farklı bir tabirle, fen bilimleri alanıdır. Fen bilimleri alanı ile üniversitede; Tıp fakültesi, mühendislik ve/veya mimarlık fakültesi, diş hekimliği fakültesi, eczacılık fakültesi, fen ve matematik bölümleri ve öğretmenlikleri, endüstri ürünleri tasarımı, moleküler biyoloji ve genetik, fizik tedavi ve rehabilitasyon, beslenme ve diyetetik gibi bölümler tercih edilebilir.

 

Fen Bilimleri Alanı, Lisede Hangi Dersleri Görür?

 

Lise Fen Bilimleri

 

Fen bilimleri alanını tercih eden üniversite adayları ağırlıklı olarak matematik, geometri, fizik, kimya ve biyoloji eğitimi alırlar. Sayısal bölüm dersleri, sayısal bölümü öğrencilerini bir nevi üniversitede yazacakları sayısal meslek alanlarına hazırlamaktadır. Ancak, belirtilen bu derslerin dışında yabancı dil, Türkçe gibi dersler de almaktadırlar. Derslerin ağırlığı ve çeşitleri liseden liseye farklılık gösterebilmektedir.

 

Bu derslerden bir ya da birkaçından başarısız olunması halinde, tercihiniz ciddi anlamda riske girecektir. Bu nedenle fen bilimleri alanını tercih edenlerin, bu dersler ile ilgili olması gerekmektedir.

 

Fen Liseleri

 

Fen liseleri, zaten adından da anlaşılacağı gibi fen bilimleri alanından başka tercih yapamamaktadır. Anadolu liseleri ve düz liseler ise tercihlerini dokuzuncu sınıfta yapmaktadırlar. Anadolu lise bölümleri; fen bilimleri ( sayısal), eşit ağırlık (Türkçe-matematik), sözel ve yabancı dil olarak karşımıza çıkmaktadır. Lisede alan tercihinizi yaparken, sadece meslekleri gözetmeden, hem yeteneklerinizi dikkate almalı, hem de okuduğunuz lisenin hangi alandan üniversiteye yerleştirme oranının ne olduğuna dikkat etmelisiniz. Bu şekilde düşünerek hem lisenizin başarı grafiğine göre daha iddialı bir eğitim almış olacak hem de yeteneğiniz olan alana yönelmiş olacaksınız.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım