x

Fen Bilimleri Alanının Üniversitede Bölümleri

Lisede MF Okuyan Öğrenciler Üniversitede Hangi Bölümleri Tercih Edebilirler?

 

Lise eğitimi almakta olan öğrenciler için 3 farklı eğitim ağırlığı bulunmaktadır. Bunlar Sayısal, Sözel ve Eşit Ağırlıktır. Sayısal bölümün bir diğer adı da kısaltma olarak MF’dir (Matematik Fen). Lisede bu alanlardan birisini tercih eden öğrenci o branştaki derslerin ağırlıklı olduğu bir eğitime tabii tutulur ve üniversiteye gideceği zaman da o branşın yoğun olarak uygulandığı bölümü tercih edecektir.

 

 

Sözel bölümü tercih edenler genel olarak tarih, coğrafya, edebiyat, dil bilgisi, felsefe, sosyoloji ağırlıklı dersler alırken, sayısal bölümdeki öğrenciler ise matematik, geometri, kimya, fizik, biyoloji alanlarında daha ok ders alırlar. Bunun yanı sıra eşit ağırlık bölümünü tercih edenler ise matematik, geometri, edebiyat, coğrafya derslerinden eğitim görür.

 

Lisede iken fen bilimleri alanını tercih eden öğrenciler için lisede fen bölümü meslekleri hakkında bilgi sahibi olmak çok önemlidir. Çünkü akademik eğitim almak üzere üniversiteye gidecekleri zaman tercih edecekleri bölümler büyük önem taşımaktadır. Bu yönden lise bölümleri ve meslekleri hakkında ve bu bölümlere bağlı üniversite bölümleri hakkında bilgi sahibi olmak önemlidir. Bu yönden eğer fen alanından lise mezunuysanız tercih edebileceğiniz bölümler:

 

Makine Mühendisliği

 

Mekanik cihazlar, statik, mukavemet, üretim makineleri ve yazılımlar hakkında akademik eğitim alınarak mühendislik statüsü kazanılmaktadır.

 

 

İnşaat Mühendisliği

 

Temel yapılar, statik, mukavemet, elektrik, betonarme yapılar, çelik yapılara yönelik temel eğitim ve uygulamaları yapılmaktadır. Lisede alınan fizik ve kimya dersi bilgisi bu bölüm için önem arz etmektedir.

 

 

Tıp, Diş Hekimliği, Veterinerlik, Eczacılık

 

Sağlık bilimleri için de gerekli eğitim liselerin fen bilimleri bölümünde verilmektedir. Sayısal anlamda çeşitli bilgilerin yanı sıra, biyoloji ve kimya eğitimi alınmaktadır ve bu sayede de insan ve hayvan anatomisi, diş ve çene yapısı, kimyasalların karışımı hakkında bilgi sahibi olunmaktadır.

 

 

Yazılım, Bilgisayar ve Donanım Bölümleri 

 

Bilgisayar ve teknolojik cihazların donanım ve yazılımları ile ilgili olarak okunabilecek olan bu bölümler ile gelişen teknolojinin bir parçası olarak kariyer edinebilmek mümkündür. Sayısal bölümden mezun olanlar bu bölümleri de tercih edebilmektedirler.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım