x

En İyi Eğitim Sistemleri Neyi Doğru Yapıyor?

Dünyanın En İyi Eğitim Ekolleri Neleri Doğru Yapıyor?

 

Eğitim sistemleriyle gündeme gelen birkaç ülke bulunmaktadır. Bu ülkeler ne yapıyor da eğitim sistemleri bu kadar iyi oluyor merak konusu oldu. Tüm dünya tarafından konuşulan bu ülkeler Güney Kore ve Finlandiya. Finlandiya tüm dünya tarafından eğitimi konusunda duyulmuş bir ülkedir. Diğer ülkelerde uygulanan eğitim sistemleri bu iki ülkede pek geçerli değildir.

 

 

Finlandiya Eğitim Sisteminin Özellikleri Nelerdir?

 

Finlandiya’nın eğitim anlayışı şimdiki tüm anlayışlarının üstünde yer almaktadır. Finlandiya’da öğrenciler yarış atı gibi yarıştırılmaz, onlara göre önemli olan şey çocuğa kişilik kazandırmaktır. Kişiliğine göre mesleğe yöneltmek ve eğitimini buna göre ayarlamak eğitim sistemlerinin bir parçasıdır. Bireyselliğin ön planda olduğu bu sistemde öğrenciler stres altında değildir.

 

Finlandiya Eğitim Sistemi

 

Finlandiya eğitim sisteminde dil eğitimi istekle gerçekleşir. Çünkü dış dünyadan kimsenin Fince konuşmadığını Finlandiya’da herkes bilir. Bu yüzden hem kendi dillerini en iyi şekilde korurlar hem de birçok dil öğrenmek isterler. Bu yüzden eğitim zorunlu değil istekle gerçekleşir. İstekle gerçekleşmesi de büyük başarı getirir. Finlandiya eğitim sistemine göre herkes ilgisine göre meslek edinmeli ve bunu en iyi şekilde yapmalıdır. Bu da tüm dünyada duyulmalarını sağlayan ideolojileridir.

 

Güney Kore Eğitim Sistemi Neyi Savunuyor?

 

Dünyanın en iyi eğitim sistemi hangi ülkede sorusunun cevaplarından biri de Güney Kore’dir. Ülkenin eğitim seviyesi pisa testleri sayesinde tüm dünya tarafından duyulmuştur. Üç yılda bir gerçekleşen PISA testinde başarısıyla kendini duyuran Güney Kore, eğitim sisteminde dayanıklılığı ve çok çalışmayı savunuyor.

 

Güney Kore Eğitim Sistemi

 

Güney Kore eğitim sistemine göre çok çalışmak zeki olmanızı sağlar. Bu yüzden çok çalışmayı sonuna kadar desteklemektedir. Öğrenciler Finlandiya gibi serbest değil, baskı altında çalışmaktadırlar. Ülkenin okur yazarlık oranı yüzde yüzdür ve bu başarı, baskı sayesinde olmuştur. Ayrıca pisa testlerinde bütün kategorilerde birincilik Korelilere aittir. Yeteneklerin ve bireysel özelliklerin önemsenmediği eğitim sisteminde başarısızlık kabul görmeyen bir kelime olmuştur.

 

Güney Kore ülkesine göre çok çalışan giderek zeki bir insan olur. Sadece okullarda eğitim verilmemekte, özel dersler de verilmektedir. Bu sayede çocuk devamlı çalışmak ve başarılı olmak zorunda kalıyor.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım