x

Ebeveynler İçin Teog Hakkında Bilgiler

Sınav Stresi Nedir?

Sınav stresi göreceli bir kavram olup kişiden kişiye değişim gösterir. Milli Eğitim Bakanlığı ya da ÖSYM tarafından yapılan sınavlarda soru tarzları, konu başlıkları, ders içerikleri sınav kılavuzu ile bilgilendirilir. Özellikle geçmiş yıllarda yapılan sınavlarda çıkmış sorular öğrenciler için rehber niteliğindedir. Öğrencilerin okullarda aldığı eğitimin yanında almış oldukları özel dersler de başarı için önemli rol oynamaktadır. Bu bilgiler ışığında sınav stresi nedir? Sorusunu aklımıza getirdiğimizde cevap olarak yeterli bilgi birikimine sahip olmayış, diyebiliriz. Sınav stresi hiç olmayacak değil. Mutlaka kişiye göre değişken stres olacaktır. Yani her öğrencide aynı olmayabilir.

Sınav Stresi Nasıl Azaltılır?

Yeterince ders çalışan ve günü gününe çalışması gereken konuları takip eden öğrenciler daha az strese girecektir. Çünkü konulara hâkim olan ve yeterli bilgi birikimine sahip olan bir öğrencinin kendine olan güveni yüksektir. Buna bağlı olarak sınav stresi daha az olacaktır. Tabi ki yine bu konu ile alakalı kesin yargılara varılmamalıdır. Ekstra olarak danışmanlık hizmeti ya da rehberlik hizmeti alınmalıdır. Özellikle rehberlik hizmeti ebeveynlerin bilgilenmesi ve bilinçlenmesi açısından çok büyük önem teşkil etmektedir. Sınav stresinin nasıl azaltılacağı hususunda profesyonel yardımlar da alınabilir. Böylelikle özgüven artarak bu stresten uzaklaşmak mümkün olacaktır.

Sınavlar Hakkında Ne Kadar Bilgilisiniz?

Liselere giriş için önem arz eden ortak sınav Teog hakkında yeterli ve gerekli bilgiye sahip olmanız çocuğunuz için ekstra özgüven ve motivasyon sağlayacaktır. Teog puan durumu liselere giriş için çok daha önemlidir. Alınan puanların ortalaması ve her geçen gün puanların düzenli olarak yükselmesi için siz ebeveynlere bazı görevler düşüyor. Bu konudan daha öncesinden de bahsettiğimiz gibi yine önemini vurgulamak gerekir. Öncelikle çocuğunuz iyi bir motivasyona sahip olmalıdır. Sonrasında ise çocuğunuza Teog sınavının önemi kavratılmalıdır.

Girmek isteyeceği okulların belirlenmesi sağlanmalı ve buna göre özendirici davranışlarda bulunulmalıdır. Sınavın önemini yeterince kavradığı zaman başarının kendiliğinden geleceği anlatılmalıdır. Başarı sayesinde arzu ettiği ve dilediği her şeye sahip olabileceği bilinci ona kazandırılmalıdır.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım