x

Doğa Koleji Bursluluk Sınavı

Doğa Koleji Bursluluk 2019

 

Doğa Koleji Bursluluk Sınavı 12-13 Ocak 2019 tarihlerinde yapılmıştır.

Son başvuru tarihi 11 Ocak 2019 saat 12:00'dir.

 

Doğa Koleji Bursluluk Sınavına Kimler Katılabilir?


Doğa Koleji Bursluluk Sınavına diğer okullarda 4 ile 11. sınıfta okuyan tüm öğrenciler başvurabilir. Doğa Koleji öğrencileri ise sadece 4. ve 8. sınıf düzeyinde bursluluk sınavına katılabilirler.

Verilecek burs, 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı'na kayıt yaptıracak öğrenciler için geçerlidir. Burs, kazanılan kademe(ortaokul, lise) süresince geçerlidir. Bir üst kademeye (örneğin ortaokuldan liseye geçmek)  geçen öğrencinin bursu sona erer.


Öğrenci, kazandığı bursu yalnızca sınava girdiği kampüste kullanabilir.
 

Sınava başvurmak için tıklayınız.

 

Doğa Koleji Bursluluk Sınavı Hangi Dersleri İçerir?


Doğa Koleji 2019 Bursluluk Sınavı 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıf için Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilgiler/İnkılap Tarihi derslerini, 9. sınıf için Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih ve Coğrafya derslerini içermektedir.

10 ve 11. sınıf için Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Felsefe ve Coğrafya derslerini içermektedir.

4 ve 5. sınıf öğrencileri için düzenlenen sınav, toplam 50 sorudan oluşur; sınavın süresi 80 dakikadır.
6 ve 7. sınıf öğrencileri için düzenlenen sınav toplam 56 sorudan oluşur, sınavın süresi 80 dakikadır.
8. sınıf öğrencileri için düzenlenen sınav toplam 70 sorudan oluşur, sınavın süresi 110 dakikadır.
9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri için düzenlenen sınav toplam 90 sorudan oluşur, sınavın süresi 110 dakikadır.

 

doğa koleji bursluluk sınavı 2019

 

Doğa Koleji Bursluluk Sınavları

 

Doğa Koleji de birçok özel okul ve kolej gibi eğitim bursunu desteklemekte, eğitime gereken önemi vermektedir. 4.sınıftan başlayarak 11.sınıfa kadar devam eden bursluluk sınavları yüzde 100’e varan eğitim bursu kazanma şansını öğrencilere sunmaktadır. Her kademede eğitim öğretim hizmeti veren Doğa Koleji, kampüslerine göre farklı kademeleri barındırmakta ve her kademeye özel dersleri ile öğrenci ve velilerin ilgisini çekmektedir.

 

Bursluluk Sınavı Nasıl Yapılıyor?
 

4. sınıf ile 11. sınıf arasındaki tüm öğrenciler, tüm okul kampüslerinde yapılan sınav ile bursluluk sınavı katılabilmektedir. Doğa Koleji burs oranları her öğrencinin girdiği kampüste belirlenmekte ve burslu eğitim gören öğrenci sayısına göre düzenlenmektedir. Ayrıca öğrenciler hangi kampüste okuyor ve eğitim görüyorsa o kampüste sınava girmeli, ardından sınavı kazanırsa yine aynı kampüste burslu olarak eğitim öğretim hayatına devam etmelidir. 2019 yılı bursluluk sınavından yüzde 100 burs kazanma şansı sunulmaktadır.
 

doğa koleji bursluluk sınavı

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım