x

Devr-i Alem Eğitim Kolejleri Gönüllülük Projesi Eğitimde Fark Yaratacak

Devr-i Alem Eğitim Kolejlerinden Gönüllülük Projesi

 

Devr-i Alem Eğitim Kolejleri, yepyeni bir projeye imza atıyor. Okulun kampüslerinde başlatılacak gönüllülük sistemi, STK’larla işbirliği yaparak ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin ufkunu genişletecek.

 

Gönüllülük karşılık beklemeden topluma yarar sağladığı gibi kişilerin de yaşam deneyiminini geliştiriyor. Bu noktadan yola çıkan Devr-i Alem Koleji kampüslerinde, gönüllülük sistemini başlatıyor. DAEK Toplumsal Kalkınma Programı adı verilen bu sistemle öğrencilere,becerilerini hayata geçirebilecekleri, gerçek ve anlamlı bir deneyim olanağı sunuluyor.Öğrencilerin bu yolla kişisel özelliklerini geliştirmeleri, özgüvenlerini arttırmaları, sosyal ilişkilerini güçlendirmeleri ve yeni beceriler edinmeleri hedefleniyor.

 

Devr-i Alem Eğitim Kolejleri’nin STK ve vakıflarla işbirliği yaparak gerçekleştireceği bu projeyle ilgili Kurumsal İletişim Koordinatörü Filiz Kantekin  “Öğrencilerimizin yaşam deneyimini geliştirmek en büyük hedeflerimizden. Bu gönüllülük projesiyle de onları sosyalleştirip, geleceklerine farklı bir katkı daha sağlayabileceğimizi düşünüyoruz. Eğitim ve çalışma dünyası arasındaki boşluğu bu deneyimle dolduracağız. Toplumsal bir amaç için planlı ve düzenli çalışma deneyimini, öğrencilerimizin sevdiği bir sosyal alanda çalışarak yaşamasını sağlayacağız.

 

Okul ve aile çevresinden farklı olarak başka insanların hayatlarına dokunmak, çevre gibi dünyanın global sorunlarına çözüm getirebilme yeteneklerini keşfetmek, kişisel gelişimleri açısından daonları daha sağlıklı bireyler haline getirecek. Öğrencilerin gerçek potansiyellerini bulmalarına yardımcı olabilecek gönüllülük sistemi daha adil, daha bütünleşmiş bir toplum yapısının oluşmasına da katkı sağlayacak,” diyor.

 

Erken yaşlarda gönüllülük kavramıyla tanışmayan çocukların ileriki yaşlarda bu alışkanlığı kazanmalarının zor olacağını unutmayın. Özellikle gençlerin gönüllülüğü deneyimleyebileceği en temel yer olan okullar, gönüllülüğün toplumda yaygınlaşması açısından kritik bir öneme sahip. Devr-i Alem Eğitim Kolejleri olarak toplum içi işbirliğinin gönüllülük sayesinde hız kazanacağına ve toplumsal yapıyı değiştireceğine inanıyor ve bu sorumluluğu taşıyoruz.

 

 

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım