x

Devlet Teşvik Sonuçları

2017 Devlet Teşvik Sonuçları Açıklandı

 

2017 yılı özel okul devlet teşvik başvuruları 15 Ağustos'ta başlamıştı ve başvurular 4 Eylül'de sona ermişti. 

 

Velilerin özel okul devlet teşviğine hak kazanıp, kazanamayacakları 7 Eylül'de açıklandı. Eğer özel okul devlet teşvik başvurusu yaptıysanız, hak edip edemediğinizi öğrenmek için aşağıdaki MEB linkinden TC Kimlik ve Başvuru Numarasıyla sorgulayabilirsiniz.

 

2017 Yılı Özel Okul Devlet Teşvik Başvuru Sonucunu Öğrenmek İçin : http://basvurular.meb.gov.tr/bsv2_4/ookeod/eod/sonuc.aspx?prm=ogrenci

 

Giriş yaptıktan sonra hak kazanıp kazanamadığınızı ve devlet teşvik destek puanınızı görebileceksiniz. (aşağıdaki gibi)

 

özel okul eğitim öğretim desteği

 

 

Teşvik Tercih İşlemleri

 

Eğer özel okul eğitim öğretim desteğine hak kazandıysanız (yani yukarıdaki linkten sorgulama yaptığınızda "Teşvik Tercih İşlemi Yapabilirsiniz" ifadesini gördüysenız, sıra özel okul teşvik tercihi yapmaya geliyor. Bunun için de yine MEB'in aşağıdaki sayfasına girip, çocuğunuzu okutmak istediğiniz özel okulu veya özel okulları teşvik tercih listenize eklemeniz ve kaydetmeniz gerekiyor.

 

Özel Okul Teşvik Tercihi Yapmak İçin : http://basvurular.meb.gov.tr/bsv2_4/ookeod/eod/basvuru.aspx

 

Sayfaya giriş yaptıktan sonra il, ilçe seçip, teşvik tercih listenize eklemek istediğiniz özel okulları seçip, teşvik tercihinizi kaydetmeniz gerekmektedir. (aşağıdaki gibi)

 

özel okul teşvik tercih işlemleri

 

Bu işlemleri yaptıktan sonra 15 Eylül'ü bekleyip, tercih ettiğiniz özel okulda özel okul devlet desteğiyle okuyup okuyamayacağınızı öğrenmeniz gerekiyor. Destek Puanınız ile yapacağınız özel okul teşvik tercih işleminden sonra puan üstünlüğüne göre 15 Eylül 2017 tarihinde teşvik kazanıp kazanmadığınız ilan edilecektir.

 

 

 

 

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım