x

Bu okullardan mezun olanlar işsiz kalmıyor

 

Özel Sağlık Meslek Liseleri

 

250 bine hemşire açığının olduğu Türkiye'de, özel anadolu sağlık meslek liselerinden mezun olan öğrenciler de acil tıp teknikeri (ATT) ve hemşirelik unvanlarına sahip olarak, özel ve kamu kurumlarından çalışabiliyor.

 

Sağlık meslek liselerinin özelleşmesine izin verilmesiyle birlikte Bursa'da 2 yıl içinde 7 Anadolu sağlık meslek lisesi faaliyete geçti. 2 yılı teorik, 2 yılı da stajlı olan okulu tamamlayan öğrenciler, diplomalarını aldıktan sonra Acil Tıp Teknikeri (ATT) ve hemşire olabiliyor.

 

Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre Türkiye'de 200 bin hemşire ihtiyacı olduğunu ifade ediliyor. İş bulma açısından en şanslı lise mezunlarının sağlık meslek lisesi öğrencileri olduğu söyleniyor.

 

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'ndaki düzenlemeye göre acil tıp teknisyenlerinin artık herhangi bir ekstra belgeye ya da eğitime ihtiyaç duymaksızın iş sağlığı uzmanı olabilecekleri belirtiliyor.

 

Sağlık meslek lisesi mezunlarının, şu anda devlet ve özel kurumlarda en fazla ihtiyaç duyulan eleman olduğu söyleniyor.

 

Anadolu sağlık meslek liselerinden mezun olanlar, hastanelerde ve sağlık ocaklarında hemşire, acil tıp teknisyeni ve anestezi teknisyeni olarak değerlendirilecek.

 

2014 yılından itibaren ise büyük site ve işletmelerde de hemşire bulundurma mecburiyeti gelecek. Bu nedenle de, Anadolu Sağlık Meslek lisesi mezunlarına daha çok iş imkanı doğacak.

 

Aradığınız kriterelere uyan Özel Anadolu Sağlık Meslek Liselerini bulmak için tıklayınız

 

Ozan YAĞCI

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım