x

Bale Okulları Hakkında Merak Edilenler

Çocuğunuzun sanatsal anlamda dansa ve baleye ilgisinin yoğun olduğunu fark ettiyseniz dönemsel olan okullardan ziyade tüm yıl hizmet veren okulları tercih etmeniz gerekmektedir. Birçok belediyenin düzenlediği bale okulları ülkenin hemen her şehrinde mevcut olup bunun dışarısında kalan özel okullar farklı illerdedir ağarlıklı olarak İstanbul ve Ankara'da olan bu bale okullarının şehirlere göre isimlerini sizinle paylaşıyoruz.

İstanbulda ücretsiz bale kursları ; Bakırköy belediyesi, Şişli Belediyesi, Gaziosmanpaşa Belediyesi, Üsküdar Belediyesi, Çekmeköy Belediyesi  ve bu ilçelere bağlı bazı dernekler ücretsiz kurslar ve en az sekiz aylık okullar açmakta tanınmış bale sanatçıları ve hocalarla çalışmalarını yapan belediyeler uzun vadeli devam eden ve başarılı olduğu gözlemlenen  öğrencilere burslar sağlayarak tanınmış bale okullarına devam etmelerini sağlamaktadır.

Bale kursu Gaziosmanpaşa ; belediyenin düzenlediği bale eğitimleri Gaziosmanpaşa ilçesinde de uzun yıllardır verilmekte ve öğrencilerden ücret talep edilmemektedir.

Belediye eğitimlerinin dışında Millieğitim bakanlığı onaylı sertifika ve diploma veren bazı bale okulları da mevcuttur. Royal akademi adı altında dans eğitimleri veren okulun Kalamış ve Ataşehir de yerleşkeleri bulunmakta gerçek anlamda bale eğitimi almak isteyenlerin bu okullara devamı sağlanmaktadır; eğitimin devam ettiği kış aylarında bale okulları akşam ve hafta sonları dans eğitimlerine devam etmekte; çocuğun örgün eğitiminden de geri kalmaması sağlanmaktadır.

Bale eğitiminin dışında bu okullarda zarafet ve incelik dersleride verilmekte çocuğun icra ettiği sanatın gerekliliklerini en ince ayrıntısına kadar öğrenmesi ve yaşamında uygulaması sağlanmaktadır.

Bale kursları fiyatları ;  Ücretsiz olan bale eğitimleri dışında ücretli eğitimlerde aylık ya da yıllık ücret uygulaması yapıldığı gibi saatlik özel ders fiyatları da vardır uzun soluklu devam eden öğrencilerin yıllık ya da aylık ödemeleri olan eğitim kurumlarına devam etmeleri veliler açısından daha ekonomik olacağından sizlere ortalama fiyatları yazacağız.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım