x

Bakan Selçuk'tan Ailelere LGS ile İlgili Mesajlar

LGS'de Ezbere Dayalı Soru Sorulmuyor
 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, TRT Haber'de LGS ile ilgili bazı soruları yanıtladı.

Bu sene liselere yerleştirme sistemi kapsamında 1 Haziran'da yapılacak LGS sınavına (Liselere Geçiş Sınavı) yönelik sorular üzerine bakan Selçuk, eğitim sistemindeki dönüşümlerin uzun soluklu olduğunu belirtti.

Selçuk, "Eğer acele eder de ani fren, ani gaz yaparsanız eğitim sistemlerinde, bugünkü çözümlerimiz yarınki problemlerimiz olur. Bu yüzden çayın demlenmesi gerekiyor. Yani 'Bu sene hemen sınavı kaldırdık' diyerek koşulları hazırlamadan LGS sınavı kalkmaz" dedi.

 

Ebeveyn ve Öğrencilere LGS İle İlgili Mesajlar


Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, LGS'de ezbere dayalı soru sorulmadığını belirterek,

"Yorumlama, akıl yürütme, eleştirel düşünebilme, okuduğunu anlama, çıkarım yapabilme gibi becerileri isteyen sorular geliyor. LGS'nin içeriği aslında eğitim sisteminin iyileştirilmesine de hizmet ediyor. Çünkü sorunun bakış açısı değişiyor. Eskiden sadece bir sorunun şablonunu ezberleyerek bir soruyu çözme ihtimali vardı ama şimdi okuduğunu anlama o kadar öne çıktı ki çocuğun sürekli sevdiği konularda kitap okuması gerekiyor" dedi.



LGS'de İyileştirmeler Küçük Dokunuşlarla Yapılıyor
 

Bakan Selçuk, liselere giriş sistemindeki iyileştirmelerin de küçük dokunuşlarla ilerlediğini belirterek, bu yıl sınavda 40 soruluk sayısal alanın süresinin 80 dakikaya çıkarıldığını hatırlattı.

Buna çocuklar gözlemlenerek karar verildiğini anlatan Selçuk, şöyle konuştu:

"Bu arada da sınavla ilgili bazı küçük değişiklikler yapılıyor. Örneğin, ezbere dayalı soru sormuyoruz. Yani yorumlama, akıl yürütme, eleştirel düşünebilme, okuduğunu anlama, çıkarım yapabilme gibi becerileri isteyen sorular geliyor. Çocuklar bunu birden bire görüp şok olmasınlar diye aylardır LGS örnek soruları da yayımlıyoruz" dedi.


 

Diğer Eğitim & Özel Okul Haberleri

- LGS Sonuçları

- LGS Sınavı Ne Zaman?

LGS Başvurusu Nasıl Yapılır?

- LGS Lise Tercihleri Nasıl Yapılıyor?
 

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım